Košarka

TEO NA VRHU Litvanci objavili listu 10 najefikasnijih Srba u Evroligi (FOTO)

Litvanski analitičar Darius Garuolis sastavio je listu od 10 srpskih košarkaša u Evroligi, koji su bili najbolji strijelci od njenog osnivanja

Miloš Teodosić
FOTO: SERENA CAMPANINI/EPA

Na prvom mjestu se nalazi košarkaš Virtusa Miloš Teodosić, koji je bio član moskovskog CSKA, Olimpijakosa i Virtusa, a do sada je postigao 2.991 poen.

Na drugom mjestu je prva zvijezda Efesa Vasilije Micić, dvostruki uzastopni MVP najelitnijeg ranga trenutno je na 2.857 poena.

Micić i Ataman u zagrljaju
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Pomalo iznenađenje predstavlja da je na trećem mjestu Vladimir Micov, koji se sa 2.398 poena nalazi odmah iza vodećeg tandema. Bivši igrač Olimpije Milano je karijeru završio kao član Budućnosti, ali je dugo godina igrao za CSKA iz Moskve i turski Galatasaraj.

Pročitajte još

Na četvrtoj poziciji je nekadašnji as Zvezde Igor Rakočević sa 2.328 poena u karijeri, peti je aktuelni košarkaš Barselone Nikola Kalinić sa 2.114 poena, dok je na šestom mestu ljubimac Delija Nemanja Nedović sa 2.024 postignutih poena.

FOTO: ABA LIGA/ D.STJEPANOVIC
FOTO: ABA LIGA/ D.STJEPANOVIC

Kapiten Bajerna Vladimir Lučić zauzima sedmo mjesto sa 1.778 poena, osmi je as Fenerbahčea Marko Gudurić koji je do sada postigao 1.736 koševa. Na devetom mjestu je aktuelni direktor Evrolige Dejan Bodiroga (Olimpija Milano, Real, Panatinaikos, Barselona) sa 1.608 poena, a na posljednjoj desetoj poziciji je Nenad Krstić (Partizan, CSKA, Efes) sa 1.538 poena.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije