Politika

OBRADOVALA GA IDEJA Glumac Enis Bešlagić : “Ne mislim se još baviti politikom, ali mi je drago da je kandidatura došla iz Banjaluke”

Enis Bešlagić, glumac i zabavljač, prava je balkanska zvijezda, poznat i slavan u svim dijelovima bivše države. Osim glumačkim ostvarenjima, prvenstveno u komedijama te drugim televizijskim projektima, u posljednje vrijeme pažnju privlači i društveno angažovanim porukama.

OBRADOVALA GA IDEJA Glumac Enis Bešlagić : “Ne mislim se još baviti politikom, ali mi je drago da je kandidatura došla iz Banjaluke”
FOTO: FACEBOOK

S obzirom da ga je Gradski odbor SDP Banjaluka predložio za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, na pitanje da li je već krenuo u kampanju odgovara: “To je pitanje na koje su mnogi željeli odgovor”.

Ja bih se samo zahvalio tim mladim snagama iz Banjaluke, djeci koja dolaze i razmišljaju bosanskohercegovački. To je mene najviše obradovalo, a iskreno nisam o tome uopšte razmišljao. Njihovo je pravo bilo da to naprave, a ja da sam se želio baviti politikom, sigurno bih to obznanio. Vjerovatno bih išao kao nezavisni kandidat. Dok sam pri ovoj i ovakvoj glavi još sigurno ne – odgovorio je.

Dodaje da mu je definitivno drago da je to došlo iz Banjaluke, “što dolaze neke nove generacije kojima je dosta ovih ljudi koji su bili u ratu, koji su profitirali u ratu i koji su nama rekli da bismo se mi sutra bez njih ovdje pobili”.

– Ja samo njima kažem da se maknu sa scene, da odu što prije i da se u ovoj državi poštuju zakoni, da nas oni čuvaju i brane, a ne neka njihova imena ili pedigre – kazao je Enis Bešlagić, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije