Hronika

MODNA KREATORKA POMAGALA MAKROU Nabacivala mu klijente, ali i DJEVOJKE ZA PROSTITUCIJU

Uhapšeni makro Mihailo Maksimović o kome danima bruje svi mediji u Srbiji ali i regionu, imao je pomoćnicu u svom biznisu koja mu je nabacivala klijente ali i djevojke koje bi potom postajale Maksimovićeve zaposlene, a riječ je navodno o jednoj poznatoj kreatorki.

MODNA KREATORKA POMAGALA MAKROU Nabacivala mu klijente, ali i DJEVOJKE ZA PROSTITUCIJU
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ova dama iz javnog života posredovala je između makroa i klijenata, ali i između makroa i djevojaka koje su željele da se upuste u posao elitne prostitucije, piše Kurir. U krugu organizovane VIP prostitucije važila su određena pravila.

Postojali su stalni klijent, klijenti po preporuci stalnih klijenata i posrednici. Kada su u pitanju posrednici, stvari su funkcionisale na sljedeći način: posrednik pozove Mihaila, naruči djevojke i kaže mu gdje i kada da ih pošalje – objašnjava Kurirov neimenovani sagovornik i dodaje da je među tim posrednicima bila i starija modna kreatorka, koja cijenjena u svijetu mode i koja je skoro tri decenije u modnom biznisu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

– Kreatorka je zahvaljujući svom poslu stekla brojne kontakte među uticajnim ljudima i ljudima iz šou-biznisa, ali i među djevojkama – kaže izvor i dodaje:

– Upravo je ona spojila Maksimovića sa nekim moćnim ljudima iz svijeta i politika s jedne strane, a s druge, pomagala mu je da pronađe atraktivne djevojke koje bi zadovoljile ukuse klijenata koji su spremni dosta da plate. Osim u zemlji, ona ima odlićne kontakte u inostranstvu.

Sagovornik je još ispričao i da je povezivala manekenke sa kojima je sarađivala sa Mihailom, ali je i nekim imućnim poznanicima preporučivala djevojke za koje su bili spremni da plate pozamašne svote.

Izvor podsjeća da je Mihailo svoj “biznis” doveo do perfekcije. Osim toga što je vodio urednu evidenciju o svakoj djevojci, o svakom klijentu i zaradi, jako je držao do samih djevojaka. One su imale redovne ljekarske preglede, išle su kod psihologa, ali i na redovne treninge.

– Prostitutke su morale da budu pedantne, dotjerane i obučene u firmiranu garderobu i veš – navodi sagovornik.

Specifičnost Maksimovićevih djevojaka bila je i u lajfkouč diplomama, jer su sve bile u obavezi da pohađaju kurs.

– Mihailo je osmislio da, ukoliko policija zatekne prostitutke sa mušterijom, one pokažu diplomu i objasne da drže seansu – rekao je izvor. Tako se u Maksimovićev džep slivalo između 15.000 i 17.000 evra samo od djevojaka koje su inače radile sa njim.

Djevojke iz javnog života u katalogu makroa

Kao što su mediji prenijeli, među djevojkama koje su se našle u Mihailovom katalogu bile su i devojke iz javnog života, ali i one koje nisu medijski eksponirane. Nakon hapšenja Maksimovića i njegovog brata Dušana Milenkovića, policija je zaplijenila dva laptopa i više mobilnih telefona, u kojima su pronađeni spiskovi klijenata.

Do hapšenja već osuđivanog makroa Mihaila Maksimovića i njegovog brata i desne ruke Dušana Milenkovića došlo je krajem marta na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”. Kod njih dvojice je pronađena uredno vođena evidencija o svim djevojkama i klijentima koji su koristili njegove usluge.

U javnosti su se pojavile i cijene po kojima su djevojke bile iznajmljivane na sat, dan ili duže, a postojala je i tarifa za one koje odlaze na egzotična putovanja sa svojim klijentima. Velika prašina digla se i u rijaliti programima, kada je Stanije Dobrojević optužila cimerku Sanju Stanković da se bavi najstarijim zanatom, pominjući Mihailovo ime.

(Blic)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije