Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“40 NAŠIH PROLJEĆA 40 VAŠIH PJESMA” Pokrajac i Popović obilježili 40 godina stvaralaštva u Derventi

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Književnom večeri “40 naših proljeća 40 vaših pjesma”, koja je održana u Derventi, pjesnici Slavko Pokrajac iz ove opštine i Ljubomir Popović iz Prnjavora obilježili su četiri decenije stvaralaštva.

Druženje je održano sinoć u Centru za kulturu u organizuji Srpskog književnog kluba “Vihor” iz Dervente i Srpskog književnog kluba “Talasi” iz Prnjavora, a ujedno je obilježen i 21. mart – Međunarodni dan poezije.

– Odlučili smo da ovo divno druženje organizujemo upravo danas na prvi dan proljeća i Međunarodni dan poezije. Mladim ljudima bih poručio da ne zaborave starije nikada, a možda ni tada. Tim povodom, željeli smo da mladi čuju šta su to oni malo stariji stvarali i kako su to radili – rekao je Pokrajac.

Riječi o književnom stvaralaštvu pjesnika Pokrajca i Popovića, o poeziji i proljeću govorio je pjesnik Duško Popović iz Prnjavora.

– Da nema njih dvojice Derventa i Prnjavor bili bi mnogo siromašniji. Oni su svetionici ovih gradova. Za mene je pjesnik onaj koji živi sa poezijom, a upravo to njih dvojica čine – rekao je Popović.

Predsjednik Srpskog književnog kluba “Vihor” Derventa Nenad Simić čestitao je jubilej pjesnicima, poželivši im da ih u nastavku stvaralaštva prate zdravlje i životne radosti.

– Bogate su lokalne zajednice koje imaju umjetnike koji se mogu pohvaliti jubilejima sa kojima nas časte i hvale pjesnici Pokrajac i Popović – rekao je Simić.

Književno veče obogatio je i nastup guslara Vase Draškovića, a o poznanstvu i stvaralaštvu Popovića i Pokrajca govori su i pjesnik Savko Pećić i Dobrivoje Vidić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO