Sport

VOJVODINA OSVAJAČ SVESRPSKOG KUPA Borac pao nakon sedmeraca

Nakon boljeg izvođenja sedmeraca, Vojvodina je sa 25:24 savladala Borac m:tel i četvrti put osvojila Svesprski kup, koji je ovog vikenda odigran u Palama.

VOJVODINA OSVAJAČ SVESRPSKOG KUPA Borac pao nakon sedmeraca
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Ono što su svi i očekivali, obistinilo se. Viđena je črvsta, tvrda utakmica, puna preokreta, dostojna finala Svesrpskog kupa.

Na početku utakmice ekipe su postizale pogotke u serijama. Prvu prednost imali su rukometaši Vojvodine (2:0). Uzvratili su Banjalučani serijom 4:0 i, u devetom minutu, preokrenuli rezultat u svoju korist. U narednih šest minuta dva igrača Borca m:tel zaslužili su isključenje, što šampioni Srbije koriste i uzvraćaju serijom 4:0. Nalet Novosađana prekinuo je Vladan Đurđević u 16. minutu, pogotkom za 6:5. U narednih nekoliko minuta obje ekipe ustabilile su igru, u kojoj su se nešto bolje snašli „crveno-bijeli“, koji su poveli 9:7. Ipak, furioznom igrom i novom serijom od čak 6:0, izabranici Mirka Mikića, tri minuta prije odmora, prvi put dolaze do četiri gola prednosti, 13:9. Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo po gol na obje strane.

U prvih 30 minuta igra Borca m:tel bila je zaista na šampionskom nivou, posebno ako uzmemom u obzir da je na drugoj strani terena prvak Srbije, redovni učesnik posljednjih sezona SEHA lige. Već po navici, jesenji šampioni Premijer lige BiH igrali su odlično u odbrani, a strpljivo u napadu. Iako na Pale nije došao zvanično najbolji rukometaš Premijer lige BiH i najbolji sportista Republike Srpske, Bojan Ljubišić, odlično ga je zamijenio Slađan Subotić, koji je u prvom dijelu zaustavio sedam šuteva rukometaša Vojvodine.

Iskoristili su Novosađani isključenje dva protivnička igrača i već u devetom minutu nastavka izjednačili rezultat na 15:15. Već u naredna dva minuta „crveno-plavi“ postižu isto toliko pogodaka i ponovo vode, ali istom mjerom uzvraćaju šampioni Srbije i u 42. minutu ponovo utakmicu uvode u egal, 17:17.

Za razliku od prvog dijela, u nastavku su Banjalučani imali mnogo više problema u napadu, što su igrači Vojvodine znalački iskoristili i u 49. minutu, pogotkom Stefana Ilića, ponovo došli u prednost, 19:18. Nastavili su „crveno-bijeli“ u istom ritmu i sa još dva vezana gola, sedam minuta prije kraja, došli do tri gola razlike, 21:18.

Crnu seriju Borca m:tel prekinuo je Milan Dakić u 55. minutu, smanjivši zaostatak na 21:19, a potpunu neizvjesnost utakmici vratio je u narednom minutu Nemanja Vučićević, pogotkom sa sedam metara. Nakon još jedne dobre odbrane, „crveno-plavi“ su imali napad za isključenje, ali i pored igrača više, oduzeta im je lopta zbog pasivnog napada. Ipak, ponovo su se osvajači Kupa BiH odbranili, a Vučićević je ponovo bio precizan i izjednačio na 21:21. U posljednjih 40 sekundi ekipa Vojvodine došla je do prednosti, ali u posljednjoj sekundi Stefan Miljković je pogodio, nakon čega je pobjednik morao biti odlučen izvođenjem sedmeraca.

Najefikasniji u timu Borca bio je Nemanja Vučičević sa pet golova dok su po četiri dodali Vladan Đurđević i Stefan Miljković. Vojvodinu su predvodili Jovica Nikolić i Stevan Sretenović sa po četiri gola.

Sedmerci

Prvi izvođač za Borac m:tel bio je Nemanja Vučićević, koji je uspješno izveo penal. Na drugoj strani, pogodio je Stanković.

I drugi izvođač za “crveno-plave”, Stefan Miljković je pogodio, kao i Pribak za Vojvodinu.

Milan Dakić je treći rukometaš Banjalučana koji je izveo sedmerac, ali i prvi kojem je Arsenić zaostavio udarac. Srećom po Borac m:tel, Ilić je pogodio prečku.

Sljedeći na liniju sedam metara stao je Vladan Đurđević, ali je i njegov udarac završio na okviru gola. Vojvodina je povela 25:24, nakon što je Alen Ovčina bio uspješan.

Posljednji izvođač sedmerca bio je Bojan Rađenović, koji nije pogodio i to je bio znak da je Vojvodina i četvrti put osvojila Svesprksi kup.

Najbolji pojedinci

Za najboljeg igrača izabran je Nemanja Pribak iz Vojvodine, njegov saigrač Stevan Sretenović je prvi strijelac, a najbolji golman je Slađan Subotić, član Borca.
Pobjednički pehar pobjednicima uručio je Staša Košarac, predsjednik RK Slavija, zlatne medalje Božidar Đurković, predsjednik RS Srbije.
Pehar drugoplasirsnom timu dodijelio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, a srebrna odličja Nenad Rađević, predstavnik Ministarstva sporta Republike Srpske.
Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije