Sport

Zeljković: Sa Krstajićem NE ŽELIMO da radimo KRATKOROČNO

Predsjednik Borca Vico Zeljković prokomentarisao je mogućnost dolaska Mladena Krstajića na njegovo mjesto, pošto će Skupština banjalučkog premijerligaša 6. avgusta imenovati njegovog nasljednika.

Zeljković: Sa Krstajićem NE ŽELIMO da radimo KRATKOROČNO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prvi čovjek kluba je istakao da Krstajića odlično poznaje i da mjesto predsjednika Borca nije jedino pitanje vezano za saradnju s njim, tako da nije otkrio da li je stvar već završena.

Krstajić se u fudbalu dokazao kao igrač, selektor i kao rukovodilac kluba. Kao što je i on sam rekao prijatelji smo dugi niz godina i svakako bismo pili kafu i bez priče o Borcu. Ovo je motiv da se vidimo što brže u ovim vrmenima. Kako je i sam rekao ima mnogo stvari koje treba da se spoje u cjelinu jer Mladen ima i trenerske ambicije. Ozbiljni smo ljudi, naš klub je porastao po svim nivoima i ne želim da dopustim, a ni on isto, da pravimo nešto kratkoročno. Sve opcije ćemo sagledati, a ići ćemo u tom ili u drugom smijeru. Dobro je biti okružen ljudima koji su napravili nešto u fudbalu, koji imaju plan i viziju i ono što je najvažnije za sve ljubitelje Borca da je klub porastao i da imamo poštovanje drugih klubova i ljudi koji su napravili nešto u karijerama – poručio je prvi čovjek „Velikana iz Platoove”.

Bez obzira na to ko će naslijediti Zeljkovića sigurno će u Borcu zateći zdrave temelje.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Možda sam dosadan sa pričom da smo u poslednjih pet godina dva puta bili u nižem rangu, ali smo iz takve situacije napravili dosta pozitivnih stvari. Već imamo nekoliko mladih igrača od čijih transfera u narednom periodu možemo očekivati priliv sredstava. Posložićemo i stvari u omladinskoj školi, zbog čega smo doveli Igora Jankovića. Evo sada smo u situaciji da na poziciji lijevog beka uz dva prvotimca imamo i dva mlada igrača koji su veliki potencijal, ali na desnom beku nemamo nijednog mladog fudbalera. Zbog toga ćemo u narednom periodu vršiti selekciju za svaku poziciju, a plan je da naša škola fudbala uskoro preraste u akademiju i da u njoj okupimo najkvalitetnije mlade igrače iz okoline Banjaluke – istakao je Zeljković i dodao:

– U dogledno vrijeme cilj Borca treba da bude grupna faza Lige Evrope, ali za to treba nadogradnja kluba na svim nisvoima. Infrastruktura je ključna i uskoro ćemo početi da je poboljšavamo. Naravno, iz godine u godinu treba podizati i kvalitet tima, tako da je još puno posla pred svima koji su u Borcu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije