Sport

RUS ODUŠEVLJEN Iunjin: Sjajno mi je u Doboju, svi mi pomažu

Ruski igrač Artjom Iunjin se sve bolje snalazi u Rukometnom klubu Sloga. Desni bek polako uči i srpski jezik, već zna osnovne izraze koji se koriste u životu i tokom igre, a ističe da se nada da će uskoro moći normalno da komunicira sa saigračima.

RUS ODUŠEVLJEN Iunjin: Sjajno mi je u Doboju, svi mi pomažu
FOTO RK PERMSKI MEDVEDI

Iunjinu je ovo prvi odlazak van Rusije, a ponuda Sloga ga je zainteresovala i na kraju je odlučio da pređe u dobojski klub.

– Kad sam dobio ponudu to me baš zainteresovalo. Moj prijatelj je malo igrao u ovom prvenstvu, od njega sam dobio osnovne informacije. Nakon toga sam se zainteresovao i dodatno raspitao o zemlji i klubu i odlučio da prihvatim ponudu i sad sam u Doboju – istakao je Iunjin.

Ruskog rukometaša sve interesuje, tako da je već upoznao grad. Ono što ga posebno raduje je ljubaznost stanovnika i saigrača koji su uvijek tu da mu pomognu.

– Doboj je mali, ali veoma zanimljiv grad. Svaki dan nastojim da naučim nešto novo o istoriji i njegovom okruženju. Iskreno veoma mi se sviđa. Imam veliku podršku saigrača u klubu uz njih učim srpski jezik i dobro mi ide. Svaki dan naučim nešto novo i ako se ovako nastavi uskoro ćemo moći da komuniciramo. Trenutno je to kombinacija engleskog i srpskog. Takođe veoma mi se svidjela ljubaznost ljudi u gradu i njihova podrška. Svi žele da mi pomognu da se što pre adaptiram na novu sredinu- dodao je ruski igrač.

Iunjin ističe da je rano za prognoze oko dometa tima.

– Rano je za prognoze jer se tim tek uigrava. Ono što me ipak raduje je posvećenost treninzima kao i podrška koju mi pokazuju. To dokazuje timski duh i da je ekipa željna dobrih rezultata kad djeluje kao cjelina I kad su svi spremni da se stave u službu – istakao je Iunjin.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu