Sport

U BANJALUCI ZAVRŠNI TURNIR KUPA SRPSKE Borac želi trofej i najavljuje spektakl

Finalni turnir Kupa Republike Srpske za rukometašice održaće se u subotu i nedjelju u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci, a pored organizatora, domaćeg Borca, učestvovaće Mira iz Prijedora, Jedinstvo i Knežopoljka.

U BANJALUCI ZAVRŠNI TURNIR KUPA SRPSKE Borac želi trofej i najavljuje spektakl
FOTO: BOJAN BOŽIĆ

U rukometnom klubu Borac ističu da je sve spremno za početak takmičenja.

-Organizacija je u cjelosti završena, sve smo radili u koordinaciji sa Rukometnim savezom Republike Srpske i potrudićemo se da budemo domaćini. Ekipe koje pobijede u polufinalu će imati obezbijeđeno noćenje tako da ćemo imati dva dana izuzetno kvalitetnog rukometa. Obezbedili smo prenos uživo koji će biti emitovan na stranici saveza i na našim društvenim mrežama. U finalnoj utakmici će suditi par koji se oprašta  od suđenja Raca – Vrhovac što ćemo takođe prepoznati – rekao je direktor Borca Darko Savić i dodao:

-Rukometni savez se potrudio da obezbijedi nagrade za finaliste i zaista smo na tome zahvalni mi kao klub jer nam je to velika pomoć u organizaciji. Zahvalni smo kabinetu Predsjednice Republike Srpske koja je pokrovitelj finalnog turnira Kupa. Bez tog zajedničkog napora to ne bi bilo na ovako visokom nivou i mislim da ćemo, kada je u pitanju organizacija, pokušati da podignemo ljestvicu na viši nivo.

Božana Ćutković, kapiten Borca optimista je pred završni turnir.

-Izuzetno nam je drago što smo mi domaćini Kupa Republike Srpske. Miru poznajemo jako dobro, poseduju kvalitet, neće biti lako . Ako damo 100 odsto sebe imamo šanse.  U sklopu priprema smo odigrali dvije utamice protiv muških ekipa, pružili smo jako dobar otpor. Ako budemo u kupu pružili takve utakmice sigurna sam da možemo doći do trofeja – rekla je Božana Ćutković.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević kaže da je savez ponosan na Kup Republike Srpske.

-Banjaluka je ponosni organizator zajedno sa Rukometnim savezom i Ženskim rukometnim klubom Borac. Nadam se da će biti sve onako kako zaslužuju ovo takmičenje. Obezbedili smo novčane nagrade, žao mi je što nismo u mogućnoti više. Borac se potrudio da to bude spektakl i želim da pobedi najbolji – rekao je predsjednik RS RS Marinko Umičević.

Nagrada za prvoplasiranu ekipu je 2.000 KM dok će finalisti pripasti nagrada od 500 KM.

U prvoj polufinalnoj utakmici sutra od 14,30 časova sastaju se Jedinstvo i Knežopoljka dok će se od 17,30 časova sastati Borac i Mira iz Prijedora. Finalna utakmica je na rasporedu od 17 časova.  

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije