Fudbal

"A" selekcija mirovala 21 godinu: Povratak na međunarodnu scenu reprezentacije Srpske

Reprezentativne selekcije Republike Srpske vraćaju se na fudbalsku scenu u 2023. godini, u kojoj će biti organizovano nekoliko akcija na domaćem terenu, ali i inostranstvu.

Reprezentacija Srpske u Njemačkoj
FOTO: FSRS/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Izvršni odbor Republike Srpske bi na narednoj sjednici, zakazanoj za 12. februar u Banjaluci, trebalo da razmatra prijedloge za selektore i članove stručnih štabova svih uzrasnih kategorija, od pjetlića do seniora.

Zoran Deket, koordinator svih reprezentativnih selekcija FSRS, dobio je zadatak da predloži imena, ali i da uspostavi sistem reprezentacija. Posebno zanimljivo će biti oživljavanje “A” selekcije, koja od 2002. godine nije odigrala nijednu utakmicu.

– Razmišljamo u tom pravcu i veoma brzo ćemo razgovarati na tu temu. Sredinom februara imaćemo i sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske na kojoj ćemo utvrditi neke stvari i organizovati reprezentativne selekcije u svim uzrastima, uključujući i seniorsku. Treba da imenujemo i sve selektore, odnosno stručne štabove svih reprezentacija. Radićemo i na reorganizaciji kalendara takmičenja, koji treba da bude podudaran sa istim aktom na nivou Fudbalskog saveza BiH. Imamo i jednu ideju za jun, o kojoj ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme – rekao je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Pročitajte još

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH dao je saglasnost Fudbalskom savezu Republike Srpske da njegove reprezentativne selekcije mogu, u interesu razvoja fudbala, da igraju prijateljske i međunarodne utakmice. Tako je u prethodnom periodu Republika Srpska od pionirske do “U-23” selekcije nastupala u Beogradu, Novom Sadu, Ksantiju, Tripolisu, Udinama, Ženevi, Jablonecu i Sent Poltenu.

“A” reprezentacija Republike Srpske odigrala je tri međunarodna duela, protiv selekcije grčkog grada Kavala na turniru u Gradiški, a 2001. godine imala je turneju u Njemačkoj, gdje se sastala s amaterima minhenskog Bajerna (“B” tim) i drugoligaša, Švajnfurta 05.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije