Zabava

ACA LUKAS O DETALJIMA RANJAVANJA "Sonja je pala u nesvijest kad sam skinuo pantalone"

Aca Lukas ispričao je manje poznate detalje o incidentu iz februara 2009. godine, kada ga je nepoznati napadač ranio u butinu.

ACA LUKAS O DETALJIMA RANJAVANJA "Sonja je pala u nesvijest kad sam skinuo pantalone"
FOTO: MILORAN MILANKOVIĆ/RAS SRBIJA

Te večeri, prije više od 11 godina, na parkingu ispred zgrade u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu Aca Lukas je došao do svog “porše kajena”, ali prije nego što je uspio da uđe u automobil, prišao mu je čovjek u crnoj jakni s kapuljačom. Izvadio je pištolj, pucao prvo u asfalt, potom u Acinu desnu butinu, a onda pobjegao. Ranjen, obilno krvareći, Lukas je uspio da se vrati u svoj stan i pozove Hitnu pomoć. Na sreću, metak nije prekinuo nijedan od glavnih krvnih sudova, niti je povrijedio kost, tako da su ga ljekari ubrzo pustili kući.

– To je za mene bila jedna ružna stvar koja mi se dogodila. Svi su naglabali zašto sam ja ranjen. Tada je bilo neobično da čovjek moje branše bude upucan. Licitirali su: te dugovi, te zbog nekih žena. Da je bila organizovana priča, ja bih bio ubijen, a ne ranjen. Policija bi pronašla trag, ali to je bezazlena priča, ja nisam odreagovao kako treba i zato sam popio metak. Krenuo sam ka kolima i vidim klinca da mi krade kola. Mislio je da ću da pobjegnem. Nastala je reakcija koja nije uobičajena, neko bi lopovu rekao: “Evo ti ključevi, vozi auto”, a ja sam krenuo da mu otmem pištolj. Počeo je da bježi. Ma to je bio neki narkomančić, zato i dan-danas nema traga – rekao je Lukas za Kurir.

On je zatim ispričao kako je na sve to reagovala njegova tadašnja supruga Sonja Vuksanović.

FOTO: M.MITROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: M.MITROVIĆ/RAS SRBIJA

– Nije bilo svjedoka, i zato nisu mogli da ga nađu. Kad malo bolje razmislim, mogao je da me pogodi u arteriju, da me napravi invalidom. Mjesec dana me boljelo, ali, vjerujte, da nisam osjetio kad mi je prošao metak, da nisam vidio dim iz noge, ne bih ni znao da sam pogođen. A kući sam tek imao reviju. Ulazim u stan, Sonja gledala seriju i, kad sam skinuo pantalone, pala je u nesvijest. Napravio sam glupost koja se zove podvezivanje rane. Rekao sam joj da mi da krpu. Na sreću, policajac komšija uleteo je u stan. Ja sam zategao krpu ispod rane i počela je da šiklja krv. Došla je Hitna pomoć i, sva sreća, sve se završilo kako treba – rekao je pjevač.