Biznis

Addiko banka Banjaluka ostvarila dobit od 4,47 miliona KM: Vrlo uspješna prva polovina 2021. godine

Addiko banka Banjaluka, u prvom polugodištu 2021. godine, ostvarila je dobit od 4,47 miliona KM, što je porast za 108% u odnosu na isti period prošle godine.

Addiko banka Banjaluka ostvarila dobit od 4,47 miliona KM: Vrlo uspješna prva polovina 2021. godine
FOTO: ADDIKO BANK

Čak i u poređenju sa periodom prije virusa korona, u prvoj polovini 2019. godine, Banka je povećala dobit za 46%. Ovakav rezultat jasno pokazuje značajan doprinos i stabilnu poziciju Addiko banke Banjaluka na finansijskom tržištu Republike Srpske. 

Na polju bankarstva sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, banka nudi proizvode i usluge zasnovane na rezultatima ispitivanja tržišta, fokusirajući se na potrebe klijenata i malih i srednjih preduzeća. Naši klijenti su prepoznali prednosti jasnog, jednostavnog i direktnog bankarstva koje nudi Addiko banka Banjaluka. Neto prihod od kamata i naknada porastao je za 6,3% u odnosu na isti period 2020, a za 12,5% u odnosu na prvu polovinu 2019. godine.

– Ponosan sam na svakog zaposlenog koji je svojim kontinuiranim zalaganjem doprineo ovim odličnim rezultatima. Zajedno smo postigli ovaj rezultat ostajući potpuno posvećeni potrebama naših klijenata – istakao je Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko banke Banjaluka.

Prateći i implementirajući savremene funkcionalnosti u digitalnom bankarstvu, uz fokus na pojednostavljenje procesa, Addiko banka Banjaluka ostaje pouzdan partner građanima i privrednim subjektima Republike Srpske i Brčko Distrikta. 

– Digitalizacijom poslovanja i komunikacije sa klijentima ispunjavamo njihove svakodnevne potrebe i predano nastavljamo da jačamo čvrstu poziciju Addiko banke Banjaluka na finanijskom tržištu, i u budućem periodu – zaključio je Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko banke Banjaluka.

Poseban fokus Addiko banke Banjaluka u narednom periodu i dalje će da bude poslovanje sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, poboljšanje cjelokupne usluge, te brzina realizacije usluga i digitalnih mogućnosti banke.

A.E.

Prihvati notifikacije