Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

AFERA “POLIGRAF” Policija i dalje tvrdi da je Begić ODBIO ISPITIVANJE, novinar traži zapisnik od 12. februara

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija arhiva

Afera “Poligraf”, koja ovih dana potresa MUP Republike Srpske, ne jenjava, a u toku su međusobne optužbe na relaciji novinara Ivana Begića i policije.

Naime, dok iz MUP Republike Srpske tvrde da je Begić 12. februara u 14.10 odbio da se podvrgne poligrafu, a što je svojevrsni presedan u dosadašnjim istragama, posebno kada su svjedoci oštećenih u pitanju, Begić s druge strane tvrdi da nije ni bio u policiji 12. februara u to vrijeme.

– Pozivam MUP RS da dostavi zapisnik od 12.2.2019. i objavi ga javno da sam odbio poligrafsko ispitivanje. Sve ostalo je na nivou priča dvije bake na Manjači. Inspektor je rekao 13.2. da će njih troje sjesti i dati izjavu da sam ja odbio poligrafisanje, što su vjerovatno i učinili čim spominju službenu zabilješku. Ponavljam, kada demantuju da sam odbio poligrafsko ispitivanje ići ću javno na poligrafisanje svaki dan tri puta – izjavio je Begić za Srpskainfo.

Izvor Srpskainfo izjavio je da je Begić u utorak cijeli dan proveo u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

MUP Republike Srpske danas je saopštio da poziva narodnog poslanika Draška Stanivukovića da prestane da širi dezinformacije i neistine, a sve sa kako se navodi, “ciljem narušavanja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”.

❗️❗️ПРИЈЕТЊЕ СМРЋУ у ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ мом сараднику Ивану Бегићу!

❗️❗️ ПРИЈЕТЊЕ СМРЋУ у ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ мом сараднику Ивану Бегићу!❌Инспектор ЋЕ ГА ИСТУЋИ па онда рећи да је сам ПАО НИЗ СТЕПЕНИЦЕ!‼️ Ово је врх МУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!❓ Од кога да тражимо ЗАШТИТУ‼️ МУП да се ХИТНО изјасни о афери ПРИЈЕТЊЕ СМРЋУ у полицијској станици!‼️ Захтјевам од портпаролке МУПА Марије Маркановић да ДЕМАНТУЈЕ лаж да је Иван Бегић јуче одбио ПОЛИГРАФСКО ТЕСТИРАЊЕ јер њен потпис стоји да је то било јуче.✔️ Иван Бегић је тек данас 13.02. саслушан и изјавио да ће се подвргнути ПОЛИГРАФСКОМ ТЕСТИРАЊУ уколико му доставе изјаву у којој је јуче одбио тестирање.❌ Такав документ у МУПУ НЕ ПОСТОЈИ!‼️ Послије овог видео записа знам да ми је ЖИВОТ УГРОЖЕН до највећих могућих мјера као и мом сараднику Ивану Бегићу.‼️ Уколико неко дирне неког од мојих чланова породице пријатеља и сарадника имате доказ драги грађани да знате ко је!***❗️❗️ PRIJETNJE SMRĆU u POLICIJSKOJ STANICI mom saradniku Ivanu Begiću!❌Inspektor ĆE GA ISTUĆI pa onda reći da je sam PAO NIZ STEPENICE!‼️ Ovo je vrh MUPA RS!!❓ Od koga da tražimo ZAŠTITU‼️ MUP da se HITNO izjasni o aferi PRIJETNjE SMRĆU u policijskoj stanici!‼️ Zahtjevam od portparolke MUPA Marije Markanović da DEMANTUJE laž da je Ivan Begić juče odbio POLIGRAFSKO TESTIRANjE jer njen potpis stoji da je to bilo juče.✔️ Ivan Begić je tek danas 13.02. saslušan i izjavio da će se podvrgnuti POLIGRAFSKOM TESTIRANjU ukoliko mu dostave izjavu u kojoj je juče odbio testiranje.❌ Takav dokument u MUPU NE POSTOJI!‼️ Poslije ovog video zapisa znam da mi je ŽIVOT UGROŽEN do najvećih mogućih mjera kao i mom saradniku Ivanu Begiću.‼️ Ukoliko neko dirne nekog od mojih članova porodice prijatelja i saradnika imate dokaz dragi građani da znate ko je!

Gepostet von Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković am Mittwoch, 13. Februar 2019

– Draško Stanivuković je 12. februara 2019. na društvenim mrežama i u javnosti objavio da je razbijena šajba i probušene gume na njegovom automobilu, iako je Policijskoj stanici Lazarevo prijavljeno da je u ulici Bože Nikolića u Banjaluci oštećen putnički automobil marke „golf“, vlasništvo Gorana Stanivukovića iz Banjaluke. U više navrata lice je takođe izjavilo u javnosti kako Ivan Begić nije 12.02.209. godine bio u Policijskoj stanici Lazarevo i da nije odbio poligrafisanje, što nije istina. Lice Ivan Begić je pristupilo u PS Lazarevo 12.02. u 14.10, gdje je bio pozvan zajedno s vlasnikom oštećenog vozila Goranom Stanivukovićem, a u svrhu uzimanja izjave na okolnosti KD “oštećenje tuđe stvari”. Lice je nedugo potom napustilo PS Lazarevo, pri tome odbivši poligrafsko ispitivanje koje mu je ponuđeno od strane policijskog službenika, kao i da da izjavu. O navedenom događaju sačinjena je i službena zabilješka – navodi se u saopštenju MUP RS.

MINISTARSTVO POZIVA STANIVUKOVIĆA DA PRESTANE SA MANIPULACIJAMA I LAŽIMAMinistarstvo unutrašnjih poslova Republike…

Gepostet von Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) am Donnerstag, 14. Februar 2019

Navodeći puno ime i prezime osobe, što je takođe rijetkost u saopštenjima, iz MUP RS dodaju da je Ivan Begić i 13.02. u 11.30 bio u Policijskoj upravi Banjaluka radi uzimanja izjave na okolnosti na koje bio pozvan i dan ranije.

– Tom prilikom je izjavio da prihvata poligrafisanje, ali kada je dovezen do Laboratorije za poligrafisanje rekao je da odbija. O svemu navedenom postoji i potpisana izjava lica Ivana Begića – zaključili su iz MUP RS.

Foto: privatna arhiva

Na društvenim mrežama se pojavio i audio snimak “ispitivanja” Begića u Policijskoj upravi Banjaluka, a gdje se novinaru prijeti različitim policijskim metodama od zastrašivanja do batinanja i bacanja niz stepenice.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO