Banjaluka

Akcija solidarnosti: Radnici Gradske uprave kupili obuću za djecu iz Doma "Rada Vranješević“

Radnici Gradske uprave uključili su se u akciju solidarnosti i sakupili sredstava za kupovinu zimske obuće za mališane iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“.

Akcija solidarnosti: Radnici Gradske uprave kupili obuću za djecu iz Doma "Rada Vranješević“
FOTO: GRAD BANJALUKA

Uz obuću, kupljena je i hrana za bebe i školski pribor, a mališanima je povodom „Nedjelje djeteta“ danas upriličena i posjeta banjalučkoj Vatrogasnoj brigadi, kada su im ovi pokloni i uručeni. Tokom posjete Vatrogasnom domu, djeca su imala priliku da se kroz igru i druženje upoznaju sa vatrogascima, razgledaju opremu i vatrogasna vozila.

Upravo „Nedjelja djeteta“, kako je navela savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić – Banjac prilika je da se posveti dodatna pažnja najmlađim sugrađanima.

– U ovoj sedmici, u kojoj je Grad sa više organizacija i institucija organizovao raznovrsne aktivnosti pod sloganom „Srećan ćeš biti svijete kada usrećiš dijete“ posebno skrećemo pažnju na sva prava koja djeca imaju, te na zaštitu istih – istakla je ona.

Naime, i ova akcija solidarnosti je samo jedna u nizu u kojima su radnici Gradske uprave učestvovali. Ovaj put, sakupljeno je 5.350 KM od kojih je kupljena obuća i druge potrebne stvari za mališane u Domu „Rada Vranješević“. U ovoj akciji, radnike Gradske uprave podržala je i Tvornica obuće „Bema“ koja je odobrila 30 odsto popusta prilikom kupovine obuće.

Prihvati notifikacije