Hronika

AKCIJA U BANJALUCI Za vikend zbog alkohola kažnjena 204 vozača

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka tokom vikenda, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

AKCIJA U BANJALUCI Za vikend zbog alkohola kažnjena 204 vozača
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Izdat je 261 prekršajni nalog.

Tom prilikom su kontrolisali 1.018 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je obavljeno alkotestiranje 965 vozača.

– Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 204 vozača od čega 102 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80, 74 vozača zbog alkohola od 0,81 do 1,50 promila alkohola u krvi. Osim toga, 19 vozača je uhapšeno i zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 promila, a uhapšena su i dva vozača koji su odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu – istakla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je sedam „mladih vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.  Sankcionisano je i 56 vozača po drugim osnovama.

– Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju – poručila je Mučibabićeva.