Gradovi

AKCIJA U ŠAMCU ZA JEDNOGODIŠNJU DJEVOJČICU Danas i u subotu humanitarni bazar za Minju Matić

U Šamcu je danas organizovan humanitarni bazar za liječenje jednogodišnje Minje Matić iz Srbije koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića.

AKCIJA U ŠAMCU ZA JEDNOGODIŠNJU DJEVOJČICU Danas i u subotu humanitarni bazar za Minju Matić
FOTO: SRNA

Bazar je organizovalo Udruženje građana za lica sa posebnim potrebama, u saradnji sa Udruženjem “Ivanin zlatni vez” i Kolom srpskih sestara “Kosovka djevojka”.

Sekretar Udruženja građana za lica sa posebnim potrebama Jovana Ćoralić pozvala je građane da pozovu M:tel” humanitarni broj 1433 i tako pomognu Minji da ozdravi.

– Na štandu smo ponudili građanima razne slane i slatke mirođije, odjeću, knjige, igračke koje smo u Udruženju dobili kao donaciju. Slatkiše smo sami pravili, a pomogle su nam i naše sugrađanke – rekla je Ćoralićeva novinarima.

Pročitajte još

Predsjednik Kola srpskih sestara “Kosovka djevojka” Ana Simeunović rekla je da je osnovna uloga ove organizacije da pomaže onima kojima je pomoć neophodna.

– Zahvalni smo Udruženju građana za pomoć licima sa posebnim potrebama što su započeli ovu akciju. Planiramo da se uključimo u sve humanitarne akcije, kao što smo i do sada činili – rekla je Simeunovićeva.

Novi humanitarni bazar za Minjino liječenje biće održan u subotu, 28. novembra.

Jednogodišnja Minja Matić boluje od rijetke i izuzetno teške neuromišićne bolesti – spinalne mišićne atrofije tipa 1. Lijek za bolest postoji, ali u Americi i za njega treba izdvojiti 2,4 miliona dolara.