Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

AKCIJA “VIDIKOVAC” Osumnjičeni dileri pušteni na slobodu

Hronika
Autor:

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Marko Kostić (23), Anastasija Borić (21), Marko Strika (21) i  Sofija Mirković (20), koji su ranije uhapšeni u policijskoj akciji „Vidikovac“, pušteni su da se u nastavku predmeta brane sa slobode.

Advokat Aleksandar Jokić, koji brani Striku, rekao je da tužilaštvo nije tražilo produženje pritvora u ovom slučaju.

– Dok se ne upoznamo s dokazima ne možemo da govorimo o detaljima, jer još ne znamo od čega se branimo. Moj branjenik tvrdi da kod njega policija nije zaplijenila 1,2 kilograma kokaina, već suplemenate za dodatnu ishranu, protein i keratin – kazao je Jokić.

Advokat Bojan Mikanović je rekao za Srpskainfo da je očekivao da tužilaštvo neće tražiti produženje pritvora za Mirkovićevu, jer za to i nema osnova.

Zajedno s pomenutom trojkom, zbog šverca drogom bio je uhapšen i Filip Milojević (21), koji je, nakon što mu je određen pritvor, brzo pušten da se brani sa slobode. Sud je usvojio žalbu njegovog advokata Aleksandre Metlić.

Policija je provela akciji “Vidikovac” krajem februara i tada je zaplijenjeno oko 35 kilograma marihuane i oko 1,2 kilograma praha za koji se sumnja da je kokain.

Ranije je banjalučko Okružno tužilaštvo saopštilo da uhapšene u akciji “Vidikovac” sumnjiče da su u periodu od 2017. do 18. februara ove godine prodavali drogu na području Banjeluke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO