Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

„AKO JE NEZAKONITO, ZAŠTO JE RADMANOVIĆ POTPISAO“ Crnadak o izboru CIK i odgađanju izbora

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ako je izbor članova Centralne izborne komisije BiH bio nelegalan i nelegitiman, kako tvrde lideri SNSD Milorad Dodik i HDZ BiH Dragan Čović, zašto je predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Nebojša Radmanović (SNSD) potpisao Odluku tog doma o izboru članova CIK, upitao je potpredsjednik PDP Igor Crnadak.

On je na svom Fejsbuku objavio Odluku Predstavničkog foma BiH od 20. maja sa potpisom Radmanovića u kojoj se kaže da Stjepanu Mikiću prestaje mandat člana CIK iz hrvatskog naroda, a na njegovo mjesto se bira Željko Bakalar. Bakalar je ranije radio kao savjetnik u kabinetu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Na isti način, Predstavnički dom BiH ranije je za srpske članove CIK imenovao Vanju Bjelicu Prutinu i Jovana Kalabu, umjesto Branka Petrića i Novaka Božičkovića, što je izazvalo buru u SNSD koja se ne stišava sve do danas.

– Radojičić i SNSD se boje izbora, da su obezbjedili novac ne bi bilo odgađanja. Radojičiću, samo da znaš, za odgađanje je glasao i najnoviji član Željko Bakalar, kojem je lično Nebojša Radmanović dao podršku – naveo je Crnadak, odgovarajući da današanji tvit gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića koji je napisao da, nakon odluke CIK BiH da pomjeri održavanje lokalnih izvora, BiH klizi u „Mostar“.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO