Politika

"Ako ne uspiju, svi da podnesu ostavku" Kucalović pozvao upravu i sindikat da povedu radnike do oslobađanja "Alumine"

Pozivam sve one koji su stekli bogatstvo radom u "Alumini", koji su bili prvi u dobrim vremenima, da povedu narod u konačnu pobunu i protest do oslobođenja fabrike! Mislim na menadžment i sindikat. Ukoliko u tome ne uspiju, da svi podnesu ostavke.

"Ako ne uspiju, svi da podnesu ostavku" Kucalović pozvao upravu i sindikat da povedu radnike do oslobađanja "Alumine"
FOTO: DNS

To je saopštio Dobrica Kucalović, predsjednik Gradskog odbora DNS Zvornik, u pozivu upućenom radnicima zvorničke fabrike “Alumina”, uz poruku: “To kažem i danas, isto sam rekao i juče i reći ću uvijek”.

– Ako je istina sve što su govorili onda nema smisla da radimo za takve ljude.

Pročitajte još

Svaku riječ koju sam rekao na protestu ispred “Alumine” dobro sam izmjerio i iza svake ću stati. Neka oni izmjere svoje. Nikog se ne plašim, niti iko može imati uticaj na moje mišljenje. Znam ko je na drugoj strani i kolika je njihova moć. Ja niti sam toliko jak niti moćan i ta bitka unaprijed je izgubljena. Ja se ni takve bitke ne plašim. Sam ću u nju ići da bih odbranio svoju riječ. Radnici “Alumine” znaju kako i koliko ja zarađujem i da jesam jedan od njih – saopštio je Kucalović.

Tvrdi da nikada te ljude ne bi zloupotrebio za svoje političke ciljeve niti želi da ga glorifikuju i slave jer su to, kako kaže, radni i čestiti ljudi od kojih su mnogi daleko ispred njega po mnogo čemu.

– U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci! – zaključuje Kucalović.

Preduzeće “Pavgord” iz Foče uplatilo je institucijama Republike Srpske 42,3 miliona KM za kupljena potraživanja od Fabrike glinice “Birač” u stečaju znatno prije roka, čime je ispunilo uslov da preuzme upravljanje “Aluminom”, koja je sa njom povezana.

Prihvati notifikacije