Društvo

"AKO SE NE JAVI, MI KREĆEMO" Nad ovim postom o STARIM RODITELJIMA dobro ćete se zamisliti, ali i RASPLAKATI

Da u svakodnevnoj jurnjavi koju je brz tempo života zadao zaboravimo ono što je zapravo najvažnije, svjedoči i post sa Tvitera koji navodi na razmišljanje.

"AKO SE NE JAVI, MI KREĆEMO" Nad ovim postom o STARIM RODITELJIMA dobro ćete se zamisliti, ali i RASPLAKATI
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Naime, jedna korisnica ove društvene mreže podijelila je kako ona doživljava činjenicu da je njena majka ušla u pozne godine i njihove susrete, apelujući na sve da “čuvamo roditelje dok ih imamo”.

Ovdje objavljujemo pomenuti post u cjelosti. Mnogima je natjerao suze na oči – što zbog topline koja odiše svakom rečenicom, što zbog tužnog tona.

– Moja majka već 13 godina živi sama. Ima 81 godinu, ostarila je, služi je razum, noge i sluh baš i ne. Brat i ja idemo svaki dan, nekad zajedno, nekad ne. Imamo naviku da je često zovemo. Kad se desi da se ne javlja kao danas krećemo zajedno. Tih 10-ak minuta vožnje pričamo kao opušteno, a ustvari i jedno i drugo ne izgovaramo ono što će se jednog dana neminovno desiti. Od ulaznih vrata zgrade, do prvog sprata, koraci su sve kraći, ćutimo dok stavljamo ključ u bravu, brat uvijek prvi, jer iako je mlađi, mene bi da zaštiti, kao da se to može.

Onda uđemo unutra, i sretne nas mamin pogled pun sreće što smo došli i što smo zajedno. Nastupi olakšanje, obuzdaš se da ne zaplačeš pred njom, da ne pokažeš da si se zabrinuo što nije čula telefon koji je uvijek negdje tamo u drugoj sobi.

Mnogi od vas znaju o čemu pričam, nekad su nam ti roditelji dosadni pričama o svom pritisku, o tome da ih sve boli, da ih žulja proteza, da ne znaju šta će sami sa sobom. Onda se napravimo na veselo, krijemo svoje probleme jer smo bolno svjesni da im ističe vrijeme.

Svi ćemo da ostarimo, pružimo im punu pažnju. Mojoj mami je danas šištao ekspres lonac, nije čula da je zovemo, znam da će doći dan kad će nastupiti potpuna tišina, ali danas sam srećna što nije tako bilo. Isplakala sam se kad sam došla svojoj kući, i što je živa, i što ne znam koliko će još biti tako, i što mi nedostaje otac, i što je bilo lakše kad su bili zajedno, i ne znam zbog čega još. Od ovog života treba ugrabiti što više, ne gubiti vrijeme na nebitne stvari i ljude. Da smo živi i zdravi. Čuvamo roditelje dok ih imamo – napisala je ona, prenosi Blic.