Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

AKTIVNO NEKOLIKO POŽARA U HERCEGOVINI Dobra vijest je da ne ugrožavaju naseljena mjesta

Regioni
Autor:

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Na području istočne Hercegovine aktivno je nekoliko požara koji ne ugrožavaju naseljena mjesta, rečeno je danas Srni u Regionalnom centru Civilne zaštite.

Na području opštine Nevesinje aktivni su požari na planini Crvanj, kod sela Bukovik, kod mjesta Pomakovci i kod sela Zalom koji gore u nepristupačnom dijelu terena i ne prijete naseljenim mjestima.

U opštini Ljubinje aktivan je požar u mjestu Radovinje, koji gori u nepristupačnom dijelu terena, ne ugrožava naselja i ne gasi se.

Iz Regionalnog centra Civilne zaštite kažu da su u Trebinju aktivni požari u mjestu Šćenica prema planini Viduša gdje gori trava i nisko rastinje, te između mjesta Mosko i Jasen koji ne ugrožavaju stambene objekte.

– Na području opštine Gacko aktivni su požari u selima Kazanci i Bodežišta – rekao je Srni starješina Vatrogasne jedinice Gacko Nebojša Avdalović.

Avdalović je naveo da su vatrogasci uspjeli da stave pod kontrolu požar u Kazancima koji je jutros prijetio da ugrozi stambene objekte.

On je dodao da požar u selu Bodežišta zbog jakog sjevernog vjetra napreduje prema južnom dijelu i selu Višnjevo, te da su vatrogasci u kontaktu sa mještanima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO