Zabava

Aleksej Bjelogrlić krenuo očevim stopama: Sa 19 godina bio u VRELOJ SCENI SA STARIJOM KOLEGINICOM

Dragan Bjelogrlić jedan je od naših najpoznatijih glumaca, a njegov sin Aleksej pošao je očevim stopama.

Aleksej Bjelogrlić
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

Osim što komentarišu da je lijep i zgodan, Aleksej je i veoma cijenjen kao glumac, a svoju karijeru započeo je 2010. godine pojavivši se u filmu svog oca “Montevideo, Bog te video” gdje je tumačio ulogu Aleksandra Tirnanića Tirketa iz perioda djetinjstva.

Bjelin nasljednik redovan je student Fakulteta dramskih umjetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, a od 2021. godine član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Pročitajte još

Aleksej se do sada pojavio u poznatim domaćim serijama “Žigosani u reketu”, “Senke nad Balkanom” i “Južni vetar”.

Pored glume Aleksejeva velika ljubav je i sport što je dokazao na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, budući da je ispratio svaku utakmicu reprezentacije Srbije. Aleksej je u Kataru bio sa svojim ocem Draganom, a na svojim leđima nosio je srpsku zastavu.

Zasjenio ulogom u filmu “Nedelja”

Svoju najskoriju ulogu Aleksej je odigrao u filmu o legendarnom pjevaču Džeju Ramadanovskom gdje je tumačio lik njegovog dugogodišnjeg prijatelja i supruga glumice Anice Dobre, Miću Sovtića.

Aleksej je, po mišljenju mnogih, maestralno odigrao ulogu jednog od pjevačevih najbližih prijatelja i time pokupio pregršt simpatija od strane publike.

Aleksej Bjelogrlić
FOTO: I. BRADANJI / RINGIER

Sa 19 godina snimio intimnu scenu sa starijom koleginicom

Sa svojih 19 godina Aleksej se pojavio u seriji “Senke nad Balkanom” gdje se našao u intimnoj sceni sa koleginicom Sandrom Bugarski koja je u tom trenutku bila na pragu šeste decenije. Njegovom snalažljivošću bio je oduševljen i sam Dragan koji je jednom prilikom otkrio kako je došao na ideju da sinu da ulogu, prenosi Blic.

– Kad je Dejan Stojiljković izmislio taj lik boksera, rekao sam mu da moramo da nađemo dobrog mladog glumca, a on i Boban Jevtić su predložili da uzmem Alekseja. Kad smo pisali tu ulogu, počeo sam da ga testiram koliko je ozbiljan u svojoj namjeri da upiše glumu. Vidio sam da je ozbiljan i rekao sam da ću mu dati ulogu da vidim koliko može. On se razvio dobro. Bilo mi je nezgodno što sam morao sinu da režiram. Nisam znao da li da ga gledam kao sina ili glumca. Dobro je uradio. Vidio sam da može da se bavi tim poslom. Bio mi je to test i nisam znao da će onako da se završi – rekao je Dragan Bjelogrlić jednom prilikom o sinovljevoj ulozi u “Senkama nad Balkanom”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu