Politika

ALIJANSA GLEDA KROZ PRSTE ORUŽANIM SNAGAMA Kamioni stari 40 godina voze BiH prema NATO

Bez obzira što iz NATO stižu pohvale na račun Oružanih snaga BiH, one su po tehničkoj opremljenosti, popunjenosti i ocjenjivanju daleko od traženog standarda, tvrde izvori Srpskainfo.

ALIJANSA GLEDA KROZ PRSTE ORUŽANIM SNAGAMA Kamioni stari 40 godina voze BiH prema NATO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kao uslov za potencijalno članstvo u NATO, OS BiH obavezne su ispuniti niz normi i zadataka koje podrazumijevaju potrebno naoružanje, sredstva, opremu, resurse, borbena i transportna vozila, potpun i osposobljen personal, te uspješno položene vojne vježbe ili ocjenjivanja.

– Većina opreme i vozila kojim raspolažu OS BiH su zastarjela sredstva JNA ili rashodovane donacije razvijenijih zemalja, izuzev par modernijih primjeraka koji se koriste za prikaz medijima. Gotovo sva teretna vozila poput  TAM 110,150, 130 i DAF su u neispravnom stanju, ali ipak uspješno prolaze sve tehničke preglede osiguravajućih kuća s kojim Ministarstvo odbrane ima sklopljene ugovore. Neki od ovih kamiona imaju neispravne kočione sisteme, a po potrebi se koriste za transport ljudstva, ne samo na terenu nego i u redovnom saobraćaju – tvrdi odlično obaviješten izvor iz OS BiH.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema njegovim riječima, Ministarstvo odbrane je nabavilo veći broj američkih vozila „hamvej“ i „hamer“, ali je problem što nemaju osposobljen personal za njihovo održavanje, rezervni dijelovi se naručuju od NATO dobavljača i trenutno je manji broj skladišten zbog kvarova.

Kako tvrdi, drugi problem je popuniti potreban broj vojnika tokom ocjenjivanja. Zbog učestalih terenskih vježbi i obustave naknada prevoza, odvojenog života i toplog obroka u tom periodu, kada se plaća samo dnevnica od 7,5 KM, sve veći broj vojnika tada koristi bolovanje.

Pročitajte još

– Pozivaju i ljude s godišnjih odmora, bolovanja i redovnog odsustva ili, u slučaju 5. pješadijske brigade, koja je najbrojnija, oficiri bezbjednosti u večernjim satima skupljaju vojsku u kafićima i drugim objektima u Zenici, te ih ekspresno transporuju na vojni poligon radi svečane smotre sutradan – priča naš izvor.

Kako kaže, pri pokušaju rješavanja ove situacije, zvaničnici Ministarstva odbrane su obećali izmjene i uplatili redovne naknade, koje zaposleni primaju umjesto dnevnica. Međutim, naši izvori tvrde da je to trajalo veoma kratko.

– Ček liste, koje sadrže sve potrebne norme za prolazak, dobijaju se od NATO štaba u Napulju. Sastoje se od enormnih zahtjeva, resursa i potrebnih standarda koji, između ostalog, iziskuju velika novčana ulaganja, te trenutno predstavljaju nepremostivu prepreku za OS BiH. Tek polovina bude zadovoljena. Zvanično, sve jedinice ipak uspješno prolaze testiranja bez obzira na brojne navedene nedostatke – zaključuje naš izvor.

FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Neke od ovih informacija mogu se pronaći i u Izvještaju o radu Ministarstva odbrane BiH za prošlu godinu. Tamo piše da je „operativnost helikoptera na najnižem nivou od osnivanja OS BiH“, jer u 2019. nije ni započeta procedura ugovaranja remonta helikoptera.

Iz tabele se vidi da je operativnost tenkova i oklopnih transportera sa 27,6 odsto pala na 25,17 odsto, helikoptera sa 15,79 na 10,53 odsto, a samo je nešto bolja situacija s neborbenim vozilima, kojih je operativno 43,89 odsto.

– Zbog zastarjelosti motornih vozila, poseban problem predstavlja ugovaranje usluga održavanja s vanjskim dobavljačima. Primjera radi, godina proizvodnja vozila DAF (koji su najmnogobrojniji) kreće se od 1979. do 1988. godine, što znači da je njihova starost od 31 do 40 godina. Mnogi rezervni dijelovi za navedena vozila se više ne proizvode ili ih je veoma teško obezbijediti. Održavanje motorih vozila i opreme u radioničkim kapacitetima OS BiH izvodi se u malom obimu, jer nije izvršena nabavka planiranih rezervnih dijelova, izuzev nekoliko stavki za VW program – piše u izvještaju.

Porezi i doprinosi

U protekloj godini Ministarstvo odbrane nije imalo nijedan sklopljen ugovor za održavanje naoružanja i vojne opreme, iako je bilo odobreno 327.980 KM.

– Firme koje su kvalifikovane za ove poslove nemaju regulisane poreze i doprinose, pa nisu u mogućnosti dostaviti valjane ponude – piše u izvještaju koji će uskoro pred poslanike Parlamentarne skupštine BiH.

Kada je riječ o saradnji s NATO, tokom 2019. realizovana su 122 događaja sa Liste aktivnosti saradnje s NATO, koji su se odnosili na MO i OS BiH, što je 72 odsto plana.

Prihvati notifikacije