Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ALIS JE MIS HITLER” Djevojka pobijedila na skandaloznom izboru za ljepotu koji organizuju neonacisti (FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: Youtube/Screenshot

Devojka, za koju se vjeruje da je neonacista, učestvovala je i pobijedila na izboru za “Mis Hitler”, koji je organizovala ekstremna britanska desničarska organizacija Nacionalna akcija, sa ciljem da privuče nove članove.

Alis Kater (22), zvana “Buhenvaldska princeza”, odgovara pred Kraljevskim sudom u Birmingemu (Engleska), zajedno sa dečkom Markom Džounsom, koji je optužen nakon što se slikao u u logoru Buhenvald sa rukom podignutom u znak nacističkog pozdrava.

Džouns (24) i Kater, oboje iz okoline Halifaksa, poriču da su od kraja 2016. do septembra 2017. bili članovi Nacionalne akcije, prenosi Blic.

Oni su posetili Buhenvald 2016. godine, a poroti je prikazana fotografija dvojice muškaraca kako stoje u prostoriji za pogubljenja i drže zastavu Nacionalne akcije.

Tužilaštvo navodi da se Kater prijavila za takmičenje za “Mis Hitler” juna 2016, nekoliko dana nakon što je laburističku poslanicu Džo Koks ubio nezaposleni baštovan Tomas Mer, opsjednut nacizmom.

Prema rijčima tužioca Barnabija Džejmisona, izbor za mis je organizovan u cilju propagande i privlačenja novih članova, među kojima je, najverovatnije, i Alis Kater.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO