Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ambasada Crne Gore u Srbiji: Vlada NIJE DONIJELA konačnu odluku o otvaranju granica

Društvo
Autor:

Foto: M. Mitrović/RAS Srbija

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je da crnogorska Vlada još nije donijela konačnu odluku o otvaranju granica i podsjetio da je premijer Duško Marković rekao da globalna kretanja ukazuju na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla otvoriti granicu.

– Kao što ste čuli iz izjave premijera Duška Markovića, Nacionalno koordinaciono tijelo treba da donese odluku koja će se primjenjivati od 1. juna, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje – rekao je Milošević.

On je za portal Mondo naveo da je Marković na osnovu stava Instituta za javno zdravlje saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, kao i da je “jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove”.

– Premijer je istakao da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu – naveo je Milošević.

On je rekao da čvrsto vjeruje da će se vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije u pogledu slobodnog kretanja ljudi, pštujući sve ono što su do sada, na kvalitetan način, preduzele i uradile obje države radi zaštite zdravlja svojih građana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO