Politika

„VJERUJEM U AUTORITETE SRPSKE“ Ambasador Izraela u BiH zhvalila predsjedniku RS na podršci nakon terorističkog napada u Beogradu

Ambasador Izraela u BiH Galit Peleg zahvalila je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za podršku nakon terorističkog napada u Beogradu i istakla kako vjeruje u autoritete Srpske.

„VJERUJEM U AUTORITETE SRPSKE“ Ambasador Izraela u BiH zhvalila predsjedniku RS na podršci nakon terorističkog napada u Beogradu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Hvala predsjedniku Miloradu Dodiku na ovoj važnoj poruci. Vjerujemo autoritetima Republike Srpske i BiH da će nastaviti da štite lokalnu jevrejsku zajednicu, kao i sve Izraelce koji posjećuju vašu zemlju – napisala je Pelegova na mreži “Iks”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zabrinutost za Jevreje i Izrelce u BiH poslije terorističkog napada ispred izraelske Ambasade u Beogradu i istakao da će biti preduzete sve mjere da budu zaštićeni u Srpskoj.

– Godinama upozoravamo na radikalizaciju islamskih pokreta koje podržava ISIS u BiH i još jednom naglašavam da ćemo preduzeti sve mjere da svim sredstvima zaštitimo Jevreje i Izraelce u Republici Srpskoj – napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

On je naveo da će se održati bliska komunikacija s izraelskim prijateljima kako bi osigurali maksimalnu bezbjednost.

Pročitajte još

Zatražio sam od naših službi u Republici Srpskoj da dignu stepen bezbjednosti na viši nivo – rekao je Dodik.

Miloš Žujović, vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, ranio je samostrijelom pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu. Ranjeni žandarm uspio je da likvidira napadača.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu