Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ambasadorka Ristović-Kristić sa predsjednikom Pavlopolusom: Grčka je PODRŠKA BiH na putu ka EU

Politika
Autor:

Foto: MVP BiH

Novoimenovana ambasadorka Bosne i Hercegovine u Republici Grčkoj, Milica Ristović Krstić, uručila u predsjedničkoj rezidenciji u Atini akreditivna pisma predsjedniku Republike Grčke Prokopiosu Pavlopoulosu.

U razgovoru koji je uslijedio, ambasadorka Ristović Krstić je naglasila da između BiH i Republike Grčke postoji tradicionalno prijateljstvo i zahvalila se na kontinuiranoj podršci koju je Republika Grčka pružala i pruža BiH u procesu evropskih integracija.

Istakla je da je ulazak BiH u Evropsku uniju njen strateški cilj i prioritet u spoljnoj politici, te je istakla spremnost za nastavak aktivnosti s cilјem daljeg napretka u tom procesu.

Osvrćući se na dosadašnju vrlo dobru saradnju na bilateralnom i multilateralnom planu i na uzajamnu podršku dvije zemlјe, zatražila je podršku Republike Grčke u procesu sticanja statusa kandidata za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Foto: MVP BiH

Grčki predsjednik je izrazio dobrodošlicu ambasadorki Ristović Krstić, te iskazao uvjerenje da će njen rad doprinijeti daljem unapređenju i jačanju sveukupnih odnosa između dvije zemlјe.

Osvrnuo se na vrlo dobre i aktivne odnose koji postoje između dvije zemlјe i naglasio kako Grčka u BiH vidi prijatelјsku zemlјu sa kojom želi održavati i jačati prijatelјske odnose. Izrazio je spremnost da Republika Grčka i nadalјe bude podrška BiH na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Nakon srdačnog razgovora, predsjednik Pavlopulos poželio je ambasadorki uspjeh u radu i naglasio da je otvoren za sve oblike saradnje od zajedničkog interesa za dvije zemlјe.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO