Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Amfilohije: SPC protiv ideje o razgraničenju Kosova i Metohije

Društvo
Autor:

Foto: RAS Srbija

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) protiv ideje o razgraničenju Kosova i Metohije jer bi to značilo odricanje od sopstvene istorije i naglasio da taj stav podržava većina srpskog naroda.

Mitropolit Amfilohije kaže da se SPC ne može odreći svog mjesta i istorijskog postojanja na Kosovu i Metohiji, ali i istorijskog postojanja srpskog naroda.

– Srpski narod, većina političkih aktera i intelektualaca podržava poziciju SPC o Kosovu i protiv je ideje o razgraničenju sa Albancima – rekao je za TASS mitropolit Amfilohije i dodao da se još ne zna šta to razgraničenje podrazumijeva.

Crnogorsko-primorski mitropolit ukazao je da dvije trećine svjetskog stanovništva nije priznalo nezavisnost samoproglašenog Kosova.

– Nadamo se da će nam svi oni pomoći, da će uz nas biti i one evropske zemlje koje nisu podržale Kosovo uprkos pritiscima SAD. Nadamo se da će se pitanje Kosova vratiti u okvire međunarodnog prava, rezolucija Saveta bezbjednosti UN i svih međunarodnih pravila o pitanjima granica – rekao je mitropolit Amfilohije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO