Hronika

ANALIZA NAKON TRAGEDIJE U POSUŠJU Trovanje ugljen monoksidom UZROK SMRTI osmoro mladih

Uzrok smrtni osmoro mladih u novogodišnjoj noći kod Posušja je trovanje ugljen monoksidom, pokazale u laboratorijske analize.

ANALIZA NAKON TRAGEDIJE U POSUŠJU Trovanje ugljen monoksidom UZROK SMRTI osmoro mladih
FOTO: AVAZ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kod svih osam osoba došlo je do intoksikacije ugljen monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna – nalaz je analize njihove krvi, rečeno je portalu Radiosarajevo iz Tužilaštva ZHK.

U ovoj tragediji koja je duboko potresla celu BiH, ali i region živote su s nepunih 20 godina izgubili Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Beživotna tijela osmoro mladih je pronađeno u jednoj vikendici u Tribistovu kod Posušja u ranim jutarnjim satima 1. januara.

U mrtvačnici Bijeli Brijeg 2. januara je urađena obdukcija tijela svih osmoro mladih Posušaka, a na analizu su poslani uzorci krvi i urina, kako bi se pouzdano utvrdilo je li uzrok smrti, kako na to sve ukazuje trovanje ugljen-monoksidom.

Takođe, 5. januara su u kobnoj vikendici izvršena protivpožarna i mašinska vještačenja agregata, šporeta na drva i dimnjaka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu