Društvo

"ANJA SE DRŽI, ALI JE UMORNA" Djevojka (25) koja je u trenu ostala bez porodice i doma dobro podnosi situaciju

“Anja je zbrinuta, živi sa mojim sinom Lukom sa kojim se druži od jaslica. Dijete se dosta dobro drži s obzirom na situaciju i kroz šta je prošla. To je jedan anđeo koji hoda”.

"ANJA SE DRŽI, ALI JE UMORNA" Djevojka (25) koja je u trenu ostala bez porodice i doma dobro podnosi situaciju
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Dan nakon sahrane njenih roditelja i brata koji su nastradali u tragičnom požaru na Novom Beogradu, Anja se s obzirom na okolnosti drži hrabro, ali je umorna, ispričala je majka njenog druga Luke.

Ona se dobro drži, to je takav tip djeteta, ali umorila se. Juče sam joj rekla sad nema više niko da dolazi, želim da se ona odmori i da vidi šta će i kako će dalje. Danas su izlazili na groblje, ja sam išla u nabavku, sad se vraćaju sa njenom tetkom i Lukom – priča Lukina majka.

Ona dodaje kako jedino što želi jeste da se Anji što prije pomogne, naročito oko papirologije.

– Voljela bih da se njoj što prije pomogne, naročito oko papirologije, da ne mora ona pored svog jada koji je preživjela i doživjela još i time da se bavi – apeluje majka Anjinog druga.

Koliko je Anja jaka i u najtežim trenucima svog života pokazuje i to što ima riječi utjehe za druge baš kada je utjeha njoj najpotrebnija.

– Anja je naše dijete, dijete koje svi iz bloka poznaju i svi znaju koliko je to jedno plemenito biće. Ne znam kako bih dočarala to dijete koje u cijeloj ovoj situaciji nas tješi umjesto da mi nju tješimo. Mi smo tu za nju, ali tu nema riječi utjehe – kaže Lukina majka koja za Anju često kaže da je njeno “treće dijete”.

Kao što je Blic već pisao, za Anju se prikuplja pomoć u frizerskom salonu “Ljuba”. Na inicijativu komšija koje su pokrenule sve, odgovorili su mnogi. Kako je vlasnik salona Ljubiša Ristić ispričao, “narod se odazvao”, a njemu telefon zvoni i usred noći.

– U ponoć me je zvao neki jutjuber iz Njemačke, u 10 uveče Marija Šerifović. Javila se i Dragana Mirković. Svi žele da pomognu. Novac i stvari komšije donose u salon, ali mnogi uplaćuju i na žiro račun. Ne znamo još koliko je novca uplaćeno, to ćemo vidjeti u petak ujutru – priča Ljuba, vlasnik salona u kojem Anja radi.

Pročitajte još

Osim pojedinaca, javljaju se i razne firme koje takođe žele da pomognu.

– Pomoć nude sa svih strana. Narod se odazvao, grad se odazvao. Zvali su stvarno mnogi. Za sada čekamo dok JP “Gradsko stambeno” ne završi sa raščišćavanjem i dok od njih ne dobijemo zeleno svjetlo za radove – kaže Ljuba.

Kako pomoći Anji

Humanitarna pomoć se prikuplja u frizerskom salonu “Ljuba” (Bulevar A. Čarnojevića 115, prizemlje zgrade), svakog dana od 11.00 do 16.00.

Građani koji žele da pomognu, mogu to da učine tako što će uplatiti novac na sljedeće brojeve računa:

Dinarski račun: 165000700881285847

Devizni račun: RS35165000700881286623

Anja Stojanović, Bulevar Milutina Milankovića 110, Beograd