Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ANKETA POVODOM 20. ROĐENDANA Građani o “EuroBlicu” i sadržajima koji im se najviše sviđaju

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Najčitanije i najtiražnije novine u Republici Srpskoj, “EuroBlic”, danas proslavljaju 20 godina rada. Tim povodom pitali smo građane, naše vjerne čitaoce, šta misle o našim novinama i koji sadržaj im se najviše dopada.

Emir Musli, novinar, Bijeljina

Foto: Slađana R. Mrkonjić/RAS Srbija

Čitam „EuroBlic“ redovno. Aktuelno, sažeto, sveobuhvatno i za naše uslove objektivno novinarstvo. Ja, koji se bavim ovom profesijom više od dvije decenije, imam pravo da to kažem. Dopada mi se izbor tema. Niko nije pošteđen, a niko nije kritikovan bez razloga. „EuroBlic“ se izdvaja kvalitetom od ostalih medijskih kuća i zbog toga traje.

Neđo Josipović, mašinski tehničar, Bijeljina

Foto: Slađana R. Mrkonjić/RAS Srbija

Svako jutro prvo pročitam novine. I to „EuroBlic“. Okrenem stranu Semberije i saznam šta se dešavalo, šta je najavljeno i šta je zanimljivo u mom gradu. Onda pročitam regione, pa se zadržim na prvim stranama, gdje su politika i hronika. I na kraju sport. I nisam jedini. U svim kafićima, restoranima, na benzinskim pumpama, vidim da ljudi prvo čitaju „EuroBlic“.

Darko Kurtović, glumac, Trebinje

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Godinama čitam “EuroBlic” i sviđa mi se što su priče kratke i aktuelne. Takođe mi se sviđaju dodaci u novinama, a dobra stvar je što dijele i knjige. Jedino je mali problem što novine malo kasno stižu u Trebinje.

Milanka Jovičić, radnica, Brčko

Foto: Srpskainfo

Meni je „EuroBlic“ ekstra! Čitam ga i volim zato što je informativan i aktuelan na svim svojim stranicama. Obavezno čitam tekstove na prvim stranama i temu dana, pregledam hroniku i dešavanja u regionu. Čestitam vam na jubileju i želim vam još mnogo uspješnih decenija rada.

Joža Rafajac, penzioner, Gradiška

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

U sedam, svakoga jutra se sastajemo u kafiću u našem naselju, u centru Gradiške, gdje uz kafu čitamo “EuroBlic”. To je naš ustaljeni ritual, koji traje godinama. Prvo počnemo od posljednje stranice, pa idemo sve do naslovnice.

Aleksa Sredić, ljekar, Gradiška

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

Ujutro, čim dobijem priliku, u pauzi, obavezno pročitam veći dio “EuroBlica”, a posebno životne priče o ljudima iz naše svakodnevice. To me relaksira, jer u moru sivila dobro dođe neka lijepa priča o dobrim ljudima.

Jovana Panić, diplomirani politikolog, Prijedor

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Uvijek rado pročitam „EuroBlic“ jer saznam sve sto je aktuelno. Čitam sve redom – od politike i društva do regiona, ali volim i dodatke iz zabave koji me opuste. Smatram da je “EuroBlic” objektivna novina. Trebalo bi da nastave ovako kako sada rade i u narednom periodu.

 Tanja Кovačević, ekonomista, Istočno Sarajevo

Foto: Mariana Regoje/RAS Srbija

„EuroBlic“ su novine po mjeri svakog čitaoca, rado ih pročitam svaki dan. Sadrže dosta zanimljivosti, informišu o svim dešavanjima kako u našem gradu tako i regionu.

Miljan Rašević, novinar, Istočno Sarajevo

Foto: Mariana Regoje/RAS Srbija

Vaše novine kupujem i čitam od perioda njihovog nastanka, uglavnom iz razloga što je to list za mlađe, aktivne ljude i što još pruža kratke i jasne informacije. Najviše pažnje usmjeravam na vesti iz rubrike kultura, društvo, sport i politika.

Zoran Kuljić, profesor srpskog jezika, Zvornik

Foto: Rade Jokić/RAS Srbija

„EuroBlic“ je ostao jedini pisani medij u Republici Srpskoj koji donosi nešto novo u kritičkom smislu. Ostali mediji uglavnom donose preglede dnevnih dešavanja, a „EuroBlic“ je ostao nezavisan od političkog i marketniškog uticaja. Poseban aspekt daju mu reportaže, odnosno priče o životu običnih ljudi. Ovi razlozi su presudni da svako jutro provedemo uz vaš list.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO