Sport

Antić: Igokea više nije iznenađenje, prepoznatljivi su u Evropi

Igokea više nije iznenađenje to je tim koji je prepoznatljiv u ABA ligi, a sada slobodno mogu reći i šire – rekao je Pero Antić predsjednik Košarkaškog saveza Makedonije i jedan od igrača koji je značajan trag ostavio u Crvenoj zvezdi. 

Antić: Igokea više nije iznenađenje, prepoznatljivi su u Evropi
FOTO: KK IGOKEA/ N.VURUNA

Bio je prisutan prvi čovek makedonske košarke na meču Igokee i Rige kojim su se Aleksandrovčani oprostili od FIBA Lige šampiona i to na najbolji mogući način pobjedom. 

– Kao što sam rekao Igokea za mene više nije iznenađenje, to je tim koji ima dobru fizionomiju, ideju, atmosferu i koji je prepoznatljiv, čak i na evropskoj sceni.  Momci igraju sjajno, pokazali su to i u ovom meču u kojoj su došli do pobjede koja i jeste i nije važna. Nije važna rezultatski jer nije odlučivala ni o čemu, ali je važna za kompletan utisak. Tri pobjede u TOP 16 fazi su zaista velika, ogromna, stvar, pobjeda na kraju takmičenja takođe, a ovaj trijumf će momcima mnogo značiti u ABA ligi koja ulazi u završnicu – rekao je Antić koji Igokeu prati od samog početka FIBA Lige šampiona i kvalifikacionog turnira u Bugarskoj. 

S obzirom na to on je kompetentan da napravi paralelu u kvalitetu. 

– Igokea je sada odlična, dosta bolja nego na početku sezone, vidi se zaista da je selekcija dobro urađena, vidjelo se to i tada, ali sada nakon toliko vremena igrači još više daju od sebe. Zaista se radujem što je to tako.  Sami znate da imam ovdje odlične prijatelje, prije svega Vuka Radivojevića sa kojim sam bio saigrač i cimer u Zvezdi i danas smo u odličnim odnosima iako smo obojica završili sportske karijere. Tu su predsjednik Milorad Dodik, Igor Dodik, ambasador BiH u Makedoniji Dragan Jaćimović tako da uvijek rado dolazim ovde. Zaista svima želim da im čestitam na ovoj pobjedi ali i na cijeloj sezoni koja je sjajna za ovaj klub – dodao je Antić. 

Kao neko ko je istavio trag i u Crvnoj zvezdi Antić kaže da ne propušta mečeve svog bivšeg kluba.  

– Moglo je bolje to je istina, ali Zvezda je ostvarila nekoliko važnih pobjeda protiv najkvalitetnijih evropskih klubova. Ali ova sezona je specifična, mnogo loših okolnosti je bilo, igralo se bez publike, a znamo da znamo da su „Delije“ šesti igrač. I ne samo oni nego svi ljudi u Srbiji koji oko kluba prave veličanstvenu atmosferu a igračima daju snagu bez koje su ostali. Želim im sve najbolje da nastave u istom ritmu, jer sada dolazi najvažniji dio sezone. Trebaće im mnogo mirnoće, koncentracije kako bi okončali sezonu na najbolji način, a za Zvezdu je uspjeh samo titula – rekao je bivši centar crveno-bijelog tima. 

Bogdan Bogdanović je bivši saigrač Pere Antića iz Fenerbahčea, a ova dva košarkaša su u svakodnevnom kontaktu. 

-Svaki dan se čujemo, povreda je iza njega to je prošlost i vidim da se polako vraća se u formu. Trebaće mu još par utakmica da dođe na svoj nivo, ali ja se košarkaški apsolutno ne brinem za njega, samo da je on živ i zdrav. To je momak kojem je samo košarka u glavi. Do sada je napravio puno, a mislim da ono najbolje tek dolazi, za njega, mislim, granice ne postoje – dodao je Antić. 

Oduševljen Banjalukom

Pero Antić kaže da je posebno oduševljen gradom Banjaluka koji je, kaže, u posljednjih nekoliko godina izrastao u pravu metropolu. 

– Zaista sam oduševljen Banjalukom u koju sam ponovo počeo da se vraćam prošle godine, a prije toga sam bio prije 20 godina.  Tada sam igrao na turniru na kojem su učestvovali Zvezda, Rabotnički, Borac i Uniks. Sada je to potpuno novi grad, mnogo se toga promijenilo, izuzetno je moderno. Zaista sam oduševljen u odnosu na početak karijere kada sam bio klinac. Nadam se da će se i situacija u vezi sa virusom korona smiriti i da ću je posjetiti u normalnijim okolnostima – rekao je Antić.