Sport

APEL NAVIJAČA ATALANTE "Prekinuti fudbal, još dugo ćemo biti tužni"

Navijači Atalante uputili su apel fudbalskim vlastima u Italiji da prekinu prvenstvo, jer još dugo nakon tragedije neće imati razloga da se raduju.

APEL NAVIJAČA ATALANTE "Prekinuti fudbal, još dugo ćemo biti tužni"
Foto: Paolo Magni/EPA

Brojne porodice su izgubile najdraže i fudbal i radost su im trenutno veoma daleko dok ne mogu na pravi način ni da sahrane svoje mrtve. Bergamo je desetkovan koronavirusom, stanje u gradu od svega 120 hiljada stanovnika danima je dramatično.

-U ovom istorijskom trenutku, najtežem u novijoj istoriji, potrebne su istorijske odluke.Mislimo da je naša Atalanta i simbol ovog rata. Naši život neće se nastaviti normalnim tokom odmah kada sve ovo prođe. Trebaće vremena, dugo vremena. Biće vremena za Atalantu, jednog dana bićemo i šampioni, ali sada ne možemo da slavimo, nema ni smisla da slavimo golove naših momaka dok se i psihički ne oporavimo od ovog zla – napisao je Klaudio  Galimberti, vođa navijača.

Utakmica Atalanta – Valensija koja je odigrana 19. februara u Milanu, a na kome je bilo 40. 000 navijača iz Bergama označena je kao možda i ključni događaj u širenju virusa na sjeveru Italije.