Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

APEL ZA POMOĆ Snježani Bašević nedostaje 30.000 KM za transplantaciju bubrega

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Snježani Bašević sa Sokoca potrebno je još 30.000 KM za transplantaciju bubrega u jednom od dijaliznih centara zapadne Evrope, posredstvom programa “Otvorene mreže” BiH.

Baševićeva ima urođenu obostranu policistozu bubrega, naslijeđenu od majke i već dvije i po godine ide na dijalizu u Dijalizni centar i Kasindolu.

Ona je rekla da su joj, zahvaljujući sredstvima prikupljenim u ranijim humanitarnim akcijama, obavljeni operativni zahvati neophodni za transplantaciju bubrega.

– Urađena mi je operacija na srcu, izvađene štitna i paraštitna žlijezda i obavljeno više stomatoloških zahvata, za šta je utrošen dio prikupljenog novca – rekla je Baševićeva.

Baševićeva nema bližih srodnika koji bi mogli biti potencijalni donori, pa je prinuđena na kadaveričnu transplantaciju preko “Otvorene mreže” BiH.

Ona je istakla da je u prvom ciklusu uplatila dio novca i da je na spisku pacijenata koji čekaju poziv za transplantaciju preko “Otvorene mreže” BiH.

Prema njenim riječima, u prvoj humanitarnoj akciji prije dvije godine obezbijeđeno je 60.000 KM i sada joj za nastavak liječenja nedostaje 30.000 KM.

Baševićeva je zamolila ljude dobre volje da joj pomognu da prikupi taj dio novca pozivom na “M:tel” humanitarni broj 1416 do kraja avgusta.

– Jednim pozivom daruje se 1 KM da bih otišla na operaciju koja život znači – rekla je Baševićeva.

Novčana pomoć za liječenje Snježane Bašević može se uplatiti i na žiro račun otvoren u NLB banci na broj 562–012-81117364-57.

Snježana Bašević je humanista i osnivač sokolačkog Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška”, koje je više od 10 godina okupljalo gotovo 80 članova iz porodica kojima je stručna i materijalna pomoć bila neophodna.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO