reload

Hronika

Bacili bombu čovjeku u dvorište, a niko ne zna zašto: Ovu su muškarci zbog kojih je policija zamolila građane za pomoć (FOTO)

Nakon više od mjesec i po dana potrage, beogradska policija je uz pomoć građana uhapsila dvojicu Šapčana S. S. (24) i D. V. (27), koji su, kako se sumnja, u noći između 9. i 10. maja bacili bombu u dvorište porodične kuće penzionera M. M. na Lekinom Brdu.

Bacili bombu čovjeku u dvorište, a niko ne zna zašto: Ovu su muškarci zbog kojih je policija zamolila građane za pomoć (FOTO)
FOTO: ZORAN ILIĆ, MUP / RINGIER

Nakon što je policija u javnosti objavila kako izgledaju osumnjičeni i zatražila pomoć od građana, S. S. i D. V. su istog dana uhapšeni.

Oni se, kako saznajemo, sumnjiče da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

FOTO:
FOTO:

Kada se u noći između 9. i 10. juna dogodio napad na Lekinom Brdu bili su šokirani i vlasnici kuće i stanari ulice, jer u kući koja se našla na meti napadača žive dva penzionera. Kako su tada rekli stanari, kraj je miran i tu uglavnom žive stariji ljudi, zato im nije bilo jasno ko bi i zašto bio meta napada, a posebno porodica M. M.

Pročitajte još

O tome kako je iz njegovog ugla izgledao napad tada za Blic govorio je vlasnik kuće M. M, koji je i nedjelju dana prije spornog događaja u dvorištu pronašao bombu.

– Kada sam provirio kroz prozor i vidio da ništa ne gori, tek tada sam izašao napolje. Vidio sam krater na zemlji i odmah pomislio da je u pitanju bila bomba – rekao je.

FOTO: MUP
FOTO: MUP

Žrtava, na sreću, nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta, geleri su bili raspršeni po cijelom dvorištu, izbušili su limariju na automobilu, razvalili vrata šupe, razbili prozore na kolima, kući i vrata od terase.

M. M. je tada rekao da mu nije jasno zašto bi iko želio da povredi njega ili njegovu porodicu, a jedino što mu je palo na pamet kao mogući motiv bio je plac koji prodaje njegov brat.

Taj plac je uzak i na njemu ništa ne može da se zida, ali moj plac je isti, a kada bi se moj i njegov spojili, mogla bi tu da se digne zgrada – rekao je i dodao da bi volio da sazna ko je to učinio, kako bi mogli da riješe problem:

FOTO: MUP
FOTO: MUP

– Najviše bih volio da znam ko je, ne da se svetim, već kako bi pokušali da riješimo problem. Neko je vrlo lako mogao da izgubi glavu, a božje je čudo što se pelet nije zapalio jer je mogao da zahvati i komšijinu kuću.-

Rekao je i da je njegovo porodica nakon napada bila u srahu da se on ne ponovi.

– Mi imamo unuke. Svakog dana su kod nas… Čudo je da se nešto stravično nije dogodilo – naveli su.