reload

Hronika

Bizarnost na djelu: Klan Velje nevolje ubio vlasnika "Pink taksija", pa se sprijateljili sa njegovim sinom

Ozloglašeni klan Veljka Belivuka nakon ubistva vlasnika Pink taksija Teodora Gaćeše za koje se sumnja da su izvršili zbližio se sa njegovim sinom Lukom, o čemu svedoči "usluga" koju je za njih učinio, saznaje "Blic".

Bizarnost na djelu: Klan Velje nevolje ubio vlasnika "Pink taksija", pa se sprijateljili sa njegovim sinom
FOTO: RAS SRBIJA

Da kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića stoji iza ubistva suvlasnika “Pink” taksija Teodora Gaćeše Tužilaštvu za organizovani kriminal otkrio je svjedok okrivljeni Srđan Lalić. Kako je ispričao, ubistvo Gaćeše je jedno od prvih egzekucija ovog kriminalnog klana, koje se dogodilo 22. maja 2015. godine.

Gašeša je ubijen u klasičnoj sačekuši hicima iz pištolja u sred dana u Kozarčevoj ulici, sa dva hica u leđa i glavu. Kao motiv ubistva Gaćeše (49), Lalić je naveo reketiranje.

Sedam godina od ubistva suvlasnika Pink taksija, istražni organi su došli do još jednog šokantnog saznanja – njegov sin Luka bio je u bliskim odnosima sa Markom Miljkovićem, a poverenje koje je mlađi Gašeća imao u odnosu sa Mesarom ogledalo se u tome da mu je čak davao svoja lična dokumenta.

U nalogu za sprovođenje istrage za pranje para kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a u koji je “Blic” imao uvid, navodi se da je Marko Miljković u aprilu 2020. godine kupio vozilo na ime Luke Gaćeše.

Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, u pitanju je BMW-X5 iz 2019. godine koji je plaćen 2.604.000 dinara, odnosno nešto više od 22 hiljade evra!

Pročitajte još

Kako saznajemo, Miljković se sumnjiči da je Luku Gaćešu zamolio da kupi automobil na njegovo ime, nakon čega je Gaćeša predao Miljkoviću svoju ličnu kartu, registrovano vozilo na svoje ime i “nikada ga nije koristio”. Pri čemu je prodavac vozila I.G. gotov novac u iznosu od 22.000 evra za vozilo od N.N. lica na pumpi “Zmaj” u Beogradu, da bi predmetno vozilo bilo oduzeto od osumnjičenog Marka Milljkovića – stoji u nalogu za sprovođenje istrage protiv ozloglašenog klana za pranje para, a u koji je “Blic” imao uvid.

Na koji način su se Miljković i sin ubijenog suvlasnika Pink taksija zbližili i kada Tužilaštvo nije otkrivalo u dokumentu. Ono što je poznato jeste da se u ovom trenutku ispituju navodi Lalića o likvidaciji Lukinog oca, koje se dogodilo pet godina pre nego što je Miljković auto kupio na njegovo ime.

Lalić je kako smo pisali, tužilaštvu ispričao slijed događaja koji su okončani likvidacijom.

Prema saznanjima Blica Lalić je naveo da je postojala ideja da se Gaćeša reketira. Međutim, iznuda nije prošla, a kada je Gaćeša trebalo da plati, Negrovim crnim “audijem 80” krenuli do porodične kuće suvlasnika Pink taksija.

Gaćeša, kasnije i sam žrtva, nije iznio novac iz kuće već je izašao sa pištoljem i ispalio nekoliko hitaca u Negra. Suvlasnik Pinka se potom predao. Nisu htjeli da odustanu… Krenule su uzajamne pretnje, vezane i za članove porodice… Znalo se da Gaćeša nije naivan i kada je i posle pretnji odbio da plaća reket, smatralo se da je rizično ostaviti ga u životu. Ubijen je – dio je svedočenja nasmijanog koljača, prenosi Blic.