back button
reload

Sport

BORAC ČEKA LEOTAR Maksimović: Moramo da pokažemo jedinstvo, a vjerujem da možemo proći Linfild

Evropske rane Borac će da liječi u prvenstvenom duelu protiv Leotara (21 čas). Banjalučani su u novi šampionat krenuli remijem protiv Željezničara a sad žele da nastave sjajnu seriju rezultata na domaćem terenu.

BORAC ČEKA LEOTAR Maksimović: Moramo da pokažemo jedinstvo, a vjerujem da možemo proći Linfild
FOTO: DARKO DRAGICEVIC/RAS SRBIJA

Trebinjci su u povratničkoj sezoni savladali Radnik na gostovanju a posljednju pobjedu su na Gradskom stadionu u Banjaluci ostvarili 2003. godine kada je u ekipi bio sadašnji trener Branislav Krunić.

-Leotar je ušao u ligu i ima svoje probleme, ali su slavili u Bijeljini. Pretpostavljam da će i u Banjaluku doći da se brani i traži svoju šansu iz kontri. Favoriti smo i uz pravi pristup mi ćemo se sve pitati i osvojiti tri boda koja nas zanimaju. Poštujem ekipu Leotara igrao sam tamo, volim Trebinje kao grad ali mi smo šampioni države i to trebamo potvrditi. Drago mi je da su se okupili oko Leotara i uvjeren sam da će oni biti još jači nakon polusezone i da će izboriti opstanak- istakao je trener Maksimović.

Dino Ćorić ističe da ekipa mora da se okrene narednim obavezama.

-Dobro je što nam novi meč dolazi brzo. Dolazi nam Leotar, slijedi novo dokazivanje. Poraz u Belfastu boli, ali iz tog poraza trebamo izaći još jači. Uz pravi pristup i navijače možemo doći do pobjede-istakao je Dino Ćorić

Pročitajte još

Ipak veći dio presa bio je posvećen duelu protiv Linfilda.

– Moram da se vratim nazad. Od 15 prvenstvenih utakmica mi smo pobijedili 11, imali tri remija i poraz od Veleža, tako da igračima ne mogu nešto da zamjerim zbog jednog poraza. Gorak je i nije smio da se desi na ovaj način. Ono što je meni bitno u razgovorima je kad se hvalimo – hvalimo se, ali moramo da budemo spremni da primimo i kritiku kad nije dobro. Moraš izaći jači i bolji nakon poraza i kritike. Sporno je to što smo protiv Kluža da smo nešto pomislili, ali mi konstantno moramo da budemo na tom nivou da ne bi imali problema. Tako je i za Leotar! Ako ne budemo imali pristup kao protiv Kluža, imaćemo problema i sa Leotarom, to je suština priče! Ne omalovažavam Leotar, ali ne možeš nikoga pobijediti ako ne daš 100 posto – poručio je Maksimović.

Trener ističe da nije problem preuzeti odgovornost, ali da ekipa i klub moraju da pokazuju jedinstvo i u dobru i u zlu a ne da se traži pojedinačni krivac..

– Ako za uspjehe na 15 utakmica ne stavljaš struku u prvi plan onda ni nakon ovog poraza, ne mogu da stavim struku. Jeste, uvijek je najodgovorniji trener. Rekao sam iupravi i igračima, preuzimam odgovornost. Međutim, nemamo ništa od toga ako je pojedinac preuzeo odgovornost. Treba svako da ima ogledalo i da zna da li je dobro igrao. Isto tako, neko ko je iznad u hijerarhiji treba da zna da li je sve odradio sa svoje strane i tu nema ljutnje. Ne treba svaki poraz da gledamo crno, ni jednu pobjedu euforično. Izgubili smo utakmicu, ide Leotar, dolazi i revanš . Iznenađujući je rezultat, jeste, ali je iznenađujuća i titula koja je došla poslije -13. Ima tu dosta stvari o kojima se može razgovarati. Ne mogu da zamjerim da igrači nisu istrčali, ali ako nisi fokusiran, ako si tri, četiri ili pet dana prije toga zaokupljen drugim stvarima, teško ćeš odigrati kako treba. Moraš da imaš fokus. Ova ekipa ima ozbiljan kvalitet i pokazala je da može da drži Kluž kako hoće. Isto tako, kad malo popusti, ima problem. Želim da se takmičimo na rezultat i kad igramo loše. To mi je zasmetalo! Neka smo odigrali loše, ali moramo se boriti i vjerovati. Neko će shvatiti drugačije, ali mi Linfild možemo da prođemo ako vjerujemo! Mora da bude jedinstvo i igrača i trenera i uprave- naveo je Maksimović.