back button
reload

Svijet

"Branićemo svaku kuću" Vatrogasci se bore sa požarom kod Trogira

Zbog požara kod Segeta Gornjeg koji se ponovno popodne aktivirao zbog jakog vjetra, glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković izdao je naređenje za angažovanjem dodatnih vatrogasnih snaga iz nekoliko županija te poručio da će braniti kuću po kuću.

"Branićemo svaku kuću" Vatrogasci se bore sa požarom kod Trogira
FOTO: SLOBODAN POPADIĆ/RAS SRBIJA

Ono što je u ovome trenutku bitno je da nema oštećenih kuća i povrijeđenih vatrogasaca. Pored svake kuće je po jedan vatrogasni kamion kako bismo bili sigurni da su građani i njihovi objekti zaštićeni, ukoliko se požari i približi. U ovome je trenutku dobro i to što nemamo drugdje većih požara pa su zemaljske i vazdušne snage maksimalno ovdje posvećene gašenju, dodao je.

Ukupno je angažovan 151 vatrogasac sa 64 vatrogasna vozila. U dolasku su vatrogasci iz Ličko-senjske županije sa 19 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila.

Pročitajte još

Osim zemaljskih snaga angažovani su i protivpožarni avioni: 3 Canadaira, 3 Air Tractora, 1 helikopter Mi8 s uređajem za gašenje, prenosi Index.

– Bilo je zaista teško. Nadljudskim naporima su vatrogasci uspjeli u saradnji sa vazdušnim snagama i zaista hvala velika svima koji daju svoje velike napore da se obrani svaka kuća – rekao je Tucaković.

Vatrogasci ostaju i noćas dežurati tokom cijele noći i sanirati požarište.

– Branićemo kuću po kuću i pratiti cijelo požarište tokom cijele noći i, naravno, gasiti do jutra a ujutro ćemo opet napraviti novi raspored i učiniti sve da ne dođe niti do nekih povrijeda ali i da ne izgori niti jedna kuća – poručio je Tucaković.

Za Dnevnik HRT rekao je da su saradnjom zemljanih snaga i kanadera obranjeni Labin i odašiljač Labinštica, koji su u jednom trenutku bili u okruženju.