reload

Magazin

Crvene usne, zaštitni znak: Merlin Monro strogo poštovala ovih 9 pravila

Od crvenih usana, do njenog zaštitnog znaka, platinastih lokni, Merilin Monro je bila i još uvijek jeste, vrhunska bomba i ikona ljepote, koja je imala sklonost ka glamuru.

Crvene usne, zaštitni znak: Merlin Monro strogo poštovala ovih 9 pravila
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovako je izgledala njena rutina ljepote:

Držala se dalje od sunca

– Ja se lično protivim velikoj preplanulosti, jer volim u potpunosti da se osjećam plavušom – objasnila je Monro zašto se klonila sunca, uprkos činjenici da je to bilo u modi, u Kaliforniji. Zaboravite bronzere i lažni preplanuli ten, u koje se mnogi od nas danas zaklinju, ona je sva bila u znaku alabaster izgleda.

Voljela je vrlo specifičnu nijansu plave

Ako ste se ikada zapitali koju nijansu kose je Monroe tražila prilikom farbanja, vjerovatno ne biste pogodili da je to “bijela jastučnica”. Da bi izbjegla previše pranja (što može uticati na boju), zaklela se na improvizovani suvi šampon, puder za bebe, koji je nanosila svaka dva dana, kako bi joj kosa izgledala svježe.

Sjajan trik šminkera za pune usne

Kako stvoriti pune usne po kojima je Merilin bila tako poznata? Uz pomoć pravilne upotrebe ruževa. Njen šminker bi primjenio do pet različitih crvenih nijansi, tamnije, plavocrvene spolja i svjetlije iznutra, kako bi stvorio iluziju dimenzije i debljine. Pametan savjet koji mnogi šminkeri i danas koriste, navodi Vog.

Znala je važnost sna

Žena koja je uživala u snu, Monro je trebalo između pet i 10 sati zatvorenih očiju, noću, u širokom krevetu za jednu osobu.

A nedjelja?

– To je moj jedan dan potpunog slobodnog vremena. Ponekad mi treba dva sata da se probudim, uživajući u svakom posljednjem trenutku pospanosti – rekla je ona u intervjuu za časopis Pageant.

Šta je nosila u krevet

Poznato je da Monro nije nosila odjeću u krevet, navodeći da joj pidžame i “jezive spavaćice” remete san. Ono što je ipak nosila bilo je pet kapi Šanel, parfema, za koji se takođe kaže da je dodala u svoje ledene kupke.

Ledene kupke

Dok su Vim Hof i brojni sportisti od tada popularizovali ledeno hladne tuševe i kupke, Merilin je bila daleko ispred. Priča se da se kupala u ledeno hladnim kupkama, kako bi joj koža bila čvrsta i zategnuta.

Kako se brinula o svojoj koži

Monro se pridružila onima poput Odri Hepbern, u redovnim posjetama jednog mađarskog dermatologa. Pošto je patila od suve kože (priča se da je opsesivno prala lice, do pet puta dnevno), Laslo je glumici propisao rigoroznu rutinu njege kože, koja se razlikovala u zavisnosti od doba dana i prilike.

Dok su danas popularni hajlajteri, Monro je dobila svoj sjaj na drugi, možda manje primamljiv način. Nanosila je slojeve vazelina ispod svoje podloge, kako bi pomogla koži da uhvati svjetlost, piše Magazin Novosti.

Nije bila fanatik prirodnih vježbi

– Ne bih mogla da podnesem vježbanje, ako bih morala da budem disciplinovana – rekla je Monro o svom pristupu vježbanju. Umjesto toga, uživala je u “jednostavnoj rutini za učvršćivanje grudi”, koja je uključivala podizanje dva tega iznad glave 15 puta, krećući se iz “položaja raširene ruke orla. Radila bi to pored kreveta, dok se ne umori, svako jutro.