Fudbal

"Da pomognem i Laktašima i sebi" Nekadašnja nada Zvezde zaobilaznicom traži put ka vrhu

Nekadašnja nada Crvene zvezde Filip Janković izrazio je veliko zadovoljstvo što će u drugom dijelu sezone nositi dres Laktaša, te podvukao da se nada da će pomoći klubu ispunjenju zacrtanih cljeva, ali i oživjeti svoju karijeru.

"Da pomognem i Laktašima i sebi" Nekadašnja nada Zvezde zaobilaznicom traži put ka vrhu
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih izdanaka Zvezdine škole fudbala već godinama ne uspijeva da opravda talenat, pa je odlučio da sreću potraži u ambicioznom prvoligašu Srpske. Ugovor je potpisao do kraja sezone.

– Imao sam priliku da razgovaram sa trenerom Miljanom Bajićem i direktorom Igorom Radeljićem o svim stvarima i veliko mi je zadovoljstvo i čast kako su me dočekali, sa srdačnošću i lijepim riječima. Oduševljen sam sa prijemom i dočekom, nadam se da ću uspjeti da pomognem klubu u zacrtanim ciljevima s kojima sam dobro upoznat – istakao je Janković, a potom je dodao kako je ustvari došlo do realizacije ovog transfera:

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Prethodnih šest mjeseci bio sam u Podgorici. Moj otac je razgovarao sa trenerom Bajićem, prepoznao je zdravu strukturu kluba i popričali su nevezano za mene. Onda sam u cijelu priču ubačen i ja i nisam pogriješio u odabiru nove sredine. Sve je onako kako mi je predstavljeno. Trener mi je predočio kakvi su rezultati bili jesenas, šta se očekuje i potpuno jasno mi je šta me očekuje. Mogu da pomognem klubu sa iskustvom i kvalitetom, došao sam da pomognem momcima, ali i sebi. Obostrani je interes ove priče. Osjećam se dužnim da opravdam ukazano povjerenje. Imam dosta velikih prijatelja koji igraju u BiH, prevashodno u Premijer ligi BiH i upoznat sam sa kvalitetom fudbala. Nisam pratio balkanski fudbal detaljnije, glavne klubove jesam, u posljednje dvije godine poprilično sam upoznat sa svim dešavanjima i mislim da znam dosta o fudbalu u Republici Srpskoj i BiH – rekao je Janković.

Filip Janković koji je sa omladinskom selekcijom (“U-20”) na Novom Zelandu 2015. godine postao svjetski prvak. Igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača. Bio je prvotimac Crvene zvezde u kojoj je i ponikao, nastupao za italijanske, slovenačke i španske klubove.

Pročitajte još

Igor Radeljić, direktor kluba srećan je što su Laktaši angažovali zvučno i kvalitetno pojačanje ove zime.

– Ovo je veliki dan za naš klub, za naš grad, fudbal Republike Srpske. Svi znamo ko je Filip Janković, jedno od najvećih pojačanja u istoriji našeg kluba. Želimo mu dobrodošlicu i da se osjeća kao kod kuće. Hoćemo da mu poželimo sreću, da mu pomognemo u daljoj karijeri, a nadam se da će pomoći i on nama, ako Bog da, da osvojimo Кup Republike Srpske i da budemo u vrhu Prve lige Republike Srpske. U Laktašima su uvijek igrala velika imena, ljudi koji su vodili klub znali su da prepoznaju i da dovedu velikog igrača kroz istoriju, a mi nastavljamo tu praksu. Svi potezi koje povlačimo pratiće ambicije kluba – rekao je Radeljić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu