Fudbal

Dječački san postao java: Danilo Moconja potpisao za FK Borac

Od malih nogu je u FK Borac, a dječački san postao mu je java.

Dječački san postao java: Danilo Moconja potpisao za FK Borac
FOTO: FK BORAC/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Danilo Moconja je potpisao trogodišnji ugovor sa banjalučkim klubom.

Kapiten crveno-plave juniorske selekcije krupnim koracima korača ka velikoj sceni, ali je svjestan da su pred njim još hektolitri prolivenog znoja, te sati i sati napornog treninga.

– Ovo je najsrećniji dan u mojoj sportskoj karijeri. Potpisati ugovor sa klubom koji mi je druga kuća, u kojem sam naučio sve što znam, i u kojem sam stekao brojne prijatelje, nešto je o čemu mašta svaki dječak koji se bavi ovim sportom. Za mene je ovo velika čast, ali i velika obaveza. Svjestan sam da mi predstoji naporan rad, ali daću sve od sebe da se dokažem stručnom štabu – rekao Moconja.

Dobar rad u omladinskoj školi FK Borac polako dolazi na naplatu. Danilo Moconja je krenuo stopama nekolicine svojih saboraca sa terena koji su već zakoračili u prvi tim, a želja svih u klubu je da u seniorskom pogonu bude što više Borčeve djece.

Pročitajte još

– Želja svih u klubu je da u našoj ekipi bude što više igrača iz našeg omladinskog pogona. Imamo generaciju koja je igrala kvalifikacije za omladinsku Ligu šampiona i sigurno je da njihovo vrijeme dolazi. Sve je do njih i njihovog rada. Naša ekipa je sada spoj mladosti i iskustva i to je dobro za FK Borac. Ima tu još mladih igrača u omladinskom pogonu i očekujem da će i oni skrenuti pažnju na sebe – kaže Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Za Danila dileme nema – nakon što je potpisao ugovor želja mu je da ostavi dubok trag u klubu.

– Za mene ne postoji bolji klub za igrački napredak od FK Borac. S druge strane, ovaj klub doživljavam i kao nešto više od samog fudbala. Tu sam od malena i uvijek sam maštao da jednog dana istrčim pred pune tribine Gradskog stadiona u Banjaluci, da slavim pobjede i osvajam trofej. Za sada sve ide svojim tokom, a na meni je da radim još više kako bi ostvario i te snove – istakao je Moconja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu