reload

Svijet

Dočekala ga policija: Prevarant starici ukrao 20.000 evra, pa došao po još

U Medulinu uhapšen prevarant iz Rijeke koji je 83-godišnjoj starici ranije uzeo 150.000 kuna (oko 20.000 evra) predstavljajući se kao policajac koji provjerava novčanice, a policija ga je dočekala kada je u četvrtak došao po još novca.

Dočekala ga policija: Prevarant starici ukrao 20.000 evra, pa došao po još
FOTO: INDEX VIDEO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Istarska policija izvijestila je da je ovaj slučaj otvorila nakon dojave radnika banke zaduženog za bezbjednost da je starija žena podigla veću količinu novca i da postoji sumnja da je prevarena, piše Hina.

Policajci su potom u razgovoru s 83-godišnjakinjom iz Medulina utvrdili da ju je nazvao nepoznati muškarac i predstavio joj se kao policijski službenik.

Od nje je zatražio da za potrebe policijskog postupka i vještačenja podigne novac koji ima u banci, što je žena i učinila te je 23. studenoga na ulici u Medulinu mlađem muškarcu predala oko 150.000 kuna.

Došao po još novca, dočekala ga policija

Ne znajući da je njegova žrtva već razgovarala s policijom, prevarant ju je ponovno kontaktirao i tražio da podigne novac koji joj je ostao na drugom računu.

Žena je na to pristala, ali je obavijestila policiju koja je juče oko 12.25 na ulici u Medulinu, kada je došao po novac koji je žena prethodno podignula u banci, uhapsil 25-godišnjaka.

Osumnjičeni je u petak u jutarnjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. U policiji kažu da nastavljaju izvide zbog sumnje da je imao saradnika. Naime, neslužbeno se saznaje kako je 25-godišnjak dolazio samo preuzeti novac za drugu osobu.

Policija apeluje na građane da budu oprezni i da o opasnostima koje vrebaju upozore starije članove svoje porodice, pogotovo one koji žive sami.