reload

Politika

"Srpska uz Srbiju u očuvanju njenog suvereniteta" Dodik razgovarao s Vučićem o situaciji na Kosmetu

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je danas razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o situaciji na Kosovu i Metohiji i da Srpska svim svojim kapacitetima stoji uz Srbiju u očuvanju njenog suvereniteta u skladu s Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

"Srpska uz Srbiju u očuvanju njenog suvereniteta" Dodik razgovarao s Vučićem o situaciji na Kosmetu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je nakon razgovora istakao da su potpuno svjesni da iza svega što se dešava na Kosovu i Metohiji ne stoji samo premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, nego i zemlje Kvinte, i to pokazuje njihovu licemjernu politiku.

– Složili smo se da jedinstven odgovor Srbije i Republike Srpske garantuje zaštitu našeg naroda na Kosovu i Metohiji, koji je svakodnevno izložen teroru privremenih kosovskih institucija – naglasio je Dodik na “Tviteru”.

Oko 300 specijalaca takozvane kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je sinoć iz pravca južnog dijela Kosovske Mitrovice u sjeverni dio grada i rasporedili se po obodu grada.

Tome je prethodila nasilna pljenidba vina srpskoj porodici Petrović u Velikoj Hoči, kao i upad specijalne policije samoproglašenog Kosova u krug srpskog obdaništa “Naša radost” u Leposaviću.