Fudbal

Dragišić nakon eliminacije Borca “Ašdod je kvalitetniji tim”

Zoran Dragišić čestitao je svojim igračima na pruženoj partiji.

Dragišić nakon eliminacije Borca “Ašdod je kvalitetniji tim”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Juniori Borca su se porazom od Ašdoda (0:3) oprostili od Omladinske Lige šampiona. Trener Banjalučana Zoran Dragišić je priznao da su Izraelci kvalitetnija ekipa, a glavni razlog za to je što su fudbaleri Ašdoda stariji.

-I nakon prve utakmice sam rekao da je Ašdod kvalitetnija ekipa od nas. Prije svega starija, što je u ovom uzrastu jako bitno. Imaju par igrača koji “nose” igre koji su 2003. godište, ostali su svi 2004. dok su kod nas svi igrači 2005. godište”, rekao je Dragišić.

Trener crveno-plavih je i pored visokog poraza čestitao svojim momcima.

– I pored visokog poraza u posljednjim minutama, ne mogu da ne čestitam svojim momcima koji su dali svoj maksimum. To je taj nivo koji imamo u odnosu na Izraelce koji su u ovom uzrastu vicešampioni Evrope. Još jednom čestitam Ašdodu na prolazu, a svojim momcima nemam šta zamjeriti – dodao je on.

Pročitajte još

U drugom poluvremenu Dragišić je napravio pet izmjena i na taj način dao priliku i ostalim igračima kako on kaže “da osjete atmosferu”.

– Poslije prvog gola znao sam da im teško možemo dati tri gola te sam dao i drugim igračima priliku da osjete ovu atmosferu. Zahvalio bih i u publici koja je uz nas bila svo vrijeme. Nemam šta da zamjerim ni sudijama ni protivnicima. Na nama je sada da radimo da se i sljedeće godine pokušamo pojaviti u ovom takmičenju – zaključio je Dragišić.

Trener Ašdoda Elijahu Levi naglasio je kako njegova ekipa nije došla da samo odigra meč nego da i pobijedi što se vidjelo od prve minute.

– Bila je ovo teška utakmica kao i teren. Nismo došli da samo odigramo drugu utakmicu, došli smo da pobijedimo i srećan sam što smo uspjeli u tome. Srećan sam i kako su moji igrači odigrali ovu utakmicu. Držali su se taktike i dogovorenog prije utakmice”, poručio je Levi, piše Mondo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu