Fudbal

Džajić oduševljen dočekom u Podgorici: Otkrio kako je Dejan Savićević reagovao na poraz

Dan poslije utakmice u Podgorici i važne pobjede reprezentacije Srbije protiv Crne Gore, predsjednik FSS Dragan Džajić iznio je svoje viđenje cjelokupne situacije.

Džajić oduševljen dočekom u Podgorici: Otkrio kako je Dejan Savićević reagovao na poraz
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Bilo je važno da pobijedimo prve dvije utakmice, ekipa je dobila dodatno samopuzdanje i puni optimizma čekamo jun i naredne obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svjesni smo da nema opuštanja, volio bih da igrači što prije zaborave Litavniju i Crnu Goru i da razmišljaju isključivo o duelu protiv Bugarske. Prezadovoljan sam prije svega iz razloga što smo jednu tešku utakmicu riješili u svoju korist. Crna Gora je za mene veoma prijatno iznenađenje, odigrali su na visokom nivou i zato naša pobjeda još više dobija na značaju – rekao je Džajić.

Kako navodi Sportal, prvi čovjek srpskog fudbala priznaje da je u određenim periodima utakmice bilo nervoze, ali da nijednog trenutka nije gubio vjeru u Stojkovićeve momke.

– Naša ekipa ima mnogo igrača koji jednim potezom mogu da prelome utakmicu. Bili smo strpljivi i na kraju zasluženo došli do cilja – ističe Džajić.

Jedan od najjačih utisaka iz prethodna dva dana je svakako način na koji je reprezentacija Srbije dočekana u glavnom gradu Crne Gore.

– Očekivali smo dobar prijem, jer narod u Podgorici voli fudbal i prati naše igrače, ali da bude baš ovoliko interesovanje zaista i za mene predstavlja prijatno iznenađenje. Od dočeka na aerodromu, zatim ispred hotela Hilton, pa na treningu i juče ispred stadiona kada je stigao autobus sa našim reprezentativcima, to su zaista predivne scene. Imali smo i svečani prijem kod Dritana Abazovića, pokazali su nam na svakom koraku koliko poštuju srpski fudbal i moram još jednom da im se zahvalim na svemu. Vraćamo se u Beograd puni impresija zbog svega što smo doživjeli u Podgorici – impresije su Dragana Džajića.

Pročitajte još

Susret dva predsjednika, Dragana Džajića i Dejana Savićevića, takođe je izazvao emocije i evocirao mnoge uspomene iz njihovih slavnih igračkih karijera.

– Dejo je bio veoma korektan, kao i uvijek. Normalno je da poslije poraza bude malo nervozan, to je sasvim prirodno. Ja ga razumijem, temperamentan je i nije mu bilo lako. Ali je sve drugo bilo za svaku pohvalu. Druženje na zvaničnoj večeri, tokom utakmice, prišao je poslije i čestitao nam na pobjedi. Svaka mu čast – navodi prvi čovjek srpskog fudbala.

Osvrnuo se Džajić još jednom i na prvu utakmicu u kvalifikacijama protiv Litvanije.

– Oduševio me je ambijent na stadionu Rajko Mitić. Nije nikakva novost da djeca u velikom broju dođu na fudbalsku utakmicu, ali sam bio impresioniran jednim drugim detaljem, načinom na koji su pratili dešavanja na terenu i njihovim zrelim reakcijama na određene poteze naših igrača. Volio bih da na svakoj narednoj utakmici srpskog državnog tima, bude slična atmosfera na tribinama – rekao je za sajt FSS Dragan Džajić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu