back button
reload

Sport

EMOTIVNA NOĆ Brajant u Kući slavnih (FOTO)

U Ankasvilu održana je ceremonija prijema klase 2020 u košarkašku Kuću slavnih, a cijeli događaj bio je svojevrstan omaž legendi Lejkersa, tragično nastradalom Kobiju Brajantu.

EMOTIVNA NOĆ Brajant u Kući slavnih (FOTO)
FOTO: LARRY W. SMITH/EPA

Kobi je u odabrano društvo uveden posthumno, i priznanje i momenat ulaska u košarkaško društvo besmrtnih umjesto njega preuzela je njegova supruga Vanesa Brajant, koja je na pozornicu izašla u pratnji velikog Majkla Džordana, uz skandiranje iz publike ”Kobi! Kobi! Kobi!”.

– Vjerujem da se smije sada u raju jer ću ga hvaliti u javnosti. Više neće biti takvog kakav je bio Kobi. On je bio poseban, skroman, drugačiji. Veći od života- dodala je Kobijeva udovica, a prenosi Radio televizija Srbije.

Prethodno su u Kuću slavnih uvedeni i Kevin Garnet i Tim Dankan, Kobijevi veliki rivali na terenu.

– Cijenim te. Velika je čast ući u Kuću slavnih sa tobom i Kobijem”, rekao je Garnet obraćajući se Timiju, dok se Dankan osim osvrta na svoju karijeru, klasu ”hofera” i Kobija, posebno zahvalio svom jedinom treneru u NBA karijeri – Gregu Popoviču, koji je zbog ove ceremonije propustio noćašnji meč San Antonija.

Pored pomenute trojice, u ovoj klasi mesto u Kući slavnih dobili su i treneri Rudi Tomjanović i Kim Mulki, potom Edi Suton i takođe posthumno Patrik Bauman, kao i dvije dame – Tamika Kečings i Barbara Stivens.