back button
reload

Sport

FANTASTIČAN MEČ Holandija nakon drame savladala Ukrajinu

Holandija je savladala Ukrajinu 3:2 u najboljem meču u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva.

FANTASTIČAN MEČ Holandija nakon drame savladala Ukrajinu
FOTO: PIETER STAM DE JONGE/EPA

Utakmica je obilovala šansama i preokretima; domaćin je poveo 2:0, gosti su došli do izjednačenja, ali na kraju nisu izdržali.

Holandija je u prvom dijelu imala veliki broj prilika, ali nisu uspijevali da zatresu mrežu Ukrajinaca. Nevjerovatno je šta je sve odbranio Buščan i šta su promašili domaći igrači. Zaustavio je pokušaje Memfisa Depaja, zatim Damfrisa, a Vajndaldum je poslao loptu preko gola.

U 39. minuti sjajna šansa za Holandiju; šutirao je Vajnaldum sa ivice šesnaesterca, još bolja odbrana Buščana. Zatim je Damfris glavom poslao loptu pored stative.

Terensku inicijativu Holanđani su krunisali na startu durgog dijela pa su poveli. Damfris je ubacio u sredinu, golman Buščan je kratko reagovao i praktično asistirao Vajnaldumu  za vođstvo.

Odmah zatim je Veghorst povećao na 2:0 u 59. minuti. Odbijenu loptu je poslao u mrežu. I kad se činilo da je sve riješeno Ukrajina se u potpunosti vratila u meč.

Andrej Jarmolenko je poslao pravi projektil i postigao najljepši gol u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ukrajinci su uspjeli da dođu i do izjednačenja. Roman Jaremčuk je odlično reagovao nakon centaršuta Malinovskog i pogodio u 79. minuti.

Holanđani su zatim sve karte bacili u napad i opet došli u vođstvo. Nejtan Ake je odlično centrirao, a Damfris je pogodio za slavlje “Lala”.