back button
reload

Zabava

"FUTA JE BOLESTAN, NEUTJEŠAN JE" Marinina kuma otvorila dušu, a ovo je nikad viđena slika Tucakovićeve sa porodicom

Marina Tucaković u nedjelju uveče izgubila je trogodišnju borbu s teškom bolešću. Ona je preminula u 67. godini u KBC "Dragiša Mišović", gdje je primljena prije nedjelju dana zbog korona virusa.

"FUTA JE BOLESTAN, NEUTJEŠAN JE" Marinina kuma otvorila dušu, a ovo je nikad viđena slika Tucakovićeve sa porodicom
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA

Njeni najbliži, kao i cjelokupna srpska javnost i estrada, još ne mogu da se pomire s njenim odlaskom. Jedna od onih koji su do samog kraja bili uz Marinu jeste i njena kuma i najbolja prijateljica Marijana Petrović. Rediteljka je kroz jecaje ispričala da je pola njene duše otišlo s Marinom. Ona ističe da je Marina Tucaković bila najbolji čovjek kog je upoznala u životu.

FOTO: ZORAN LONAČEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN LONAČEVIĆ/RAS SRBIJA

– Kume i drugarice smo bile preko tri decenije. To je bio veoma poseban odnos. Moja Marina je bila najbolji čovjek kog sam upoznala u životu. Bila je anđeo koji je hodao zemljom, ni za koga nije rekla da je loš, svi su bili divni u njenim očima. Imala je ružičaste naočare za sve ljude – kroz suze priča Marijana. Petrovićeva je s najpoznatijim srpskim tekstopiscem bila i kada je posljednji put, prošlog utorka, kolima Hitne pomoći napustila svoj dom na Vračaru.

– Ona je živjela normalno, kao da će živjeti još 100 godina. Borila se posljednjim atomima snage da pobijedi. Imala je strašnu volju da ozdravi. Svako jutro smo komunicirale. Bila sam s njom do posljednjeg trenutka i kad je krenula u bolnicu. Posle su joj radili test i više je niko nije čuo, jer su je prebacili u “Mišovića”, pa na respirator. Očima, pogledom smo se pozdravile i oprostile, obje smo znale da je to posljednji put – svjedoči njena kuma.

Marijana je otkrila i detalje Marinine sahrane, koja će se održati nakon što Futa bude izašao iz samoizolacije zbog pozitivnog testa na koronavirus.

– Čula sam se i sa Laćom i sa Futom, neutješni su. Futa je bolestan. Sahrana je odložena do daljeg, neće je biti dok Futa ne ozdravi, sigurno jedno sedam do 10 dana, kako bismo se svi okupili da je ispratimo – s jecajem u glasu ispričala je za Kurir Marijana Petrović.

Ona se prisjetila i kuminog i njenog posljednjeg putovanja na Palić, kao i kako je ona izgledala, kada je išla na brojne preglede kod ljekara.

– Uvijek je bila skockana i namontirana, sređena, obučena i našminkana, i kad je išla u bolnicu i kad je išla u grad. Kao da je iz “Voga”. Prije mjesec dana smo bile na Paliću, kad smo pošle, bila je sređena. Molila me je da je vozim, uživale smo na putu do tamo, pjevale smo i smijale se. Na tom Paliću se malo osjećala bolje, voljela je da ide i uvijek se vraćala tamo – istakla je Marinina kuma.

Marinin život je, podsjetimo, obilježila velika tragedija kada joj je preminuo sin, pre 13 godina. Iako se, za razliku od svog brata Laće, Marinin drugi sin nije javno eksponirao, sada je na Tviteru osvanula fotografija Marine i Fute sa sinovima koja je mnogima naterala suze na oči.

Na fotografiji vidi se mlada Marina, a pored nje su oba njena sina Miloš i Milan i njen suprug Futa.