back button
reload

Politika

"GENERAL CIGARETA I NAFTE" Trivićeva poručila Dodiku da je nadmašio sve svoje muzičke nastupe, a evo i zašto

Potpredsjednica PDP, Jelena Trivić oštro je reagovala na jučerašnju izjavu lidera SNSD Milorada Dodika, koji je rekao da je mogao dobiti čin generala da je htio, poručivši mu da je ovim nadmašio sve “svoje muzičke nastupe”.

"GENERAL CIGARETA I NAFTE" Trivićeva poručila Dodiku da je nadmašio sve svoje muzičke nastupe, a evo i zašto
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Trivićeva je ratni put Dodika opisala kratkom porukom: “pukovnik šverc-kamiona, general cigareta i nafte, i vedeta košarkaškog kluba u Srbiji”.

– Dodik često obmanjuje javnost, da ne koristim izraz da laže, ali je juče nadmašio samog sebe izjavivši da je u ratu mogao doći do čina generala, ali eto nije htio. Izjavio je ovo pred cijelom javnosti Srpske i Srbije, u prisustvu predsjednika Srbije. U toj tragikomici, nadmašio je sve svoje muzičke nastupe – napisala je Trivićeva na društvenim mrežama.

РАТНИ ПУТ МИЛОРАДА ДОДИКА: ПУКОВНИК ШВЕРЦ-КАМИОНА, ГЕНЕРАЛ ЦИГАРЕТА И НАФТЕ, И ВЕДЕТА КОШАРКАШКОГ КЛУБА У СРБИЈИ …

Posted by Jelena Trivic on Sunday, October 24, 2021

Ona kaže da je to za Dodika prirodni osjećaj, jer “sam sebe ubijedi u nešto što je neistina i onda jako ubjedljivo ubjeđuje i druge da je to tako bilo”. Trivićeva ističe da vjeruje da su se svi koji su čuli tu Dodikovu izjavu prekrstili i rekli: “Šta čovjek izjavi i osta ‘ladan”.

Što se tiče Dodikovih političkih poruka za tri ključne oblasti – vojska, bezbjednosni sektor i indirektni porezi, za koje je govorio da će vratiti nadležnosti, iako mu, tvrdi Trivićeva, vraćanje nadležnosti nije stvarna namjera, nego sakrivanje sebe, korupcije i svog kapitala, lider SNSD nije dobio podršku u Srbiji i pomenuo ih je samo jednom.

Pročitajte još

– U svojim izdajničkim pohodima u koje uvlači i narod i Srpsku, Milorad Dodik ne preza da obmane, izgovori notornu neistinu, što znači da je spreman na sve, pa i na to da pred predsjednikom Srbije govori svakojake gluposti. Nikada nisam prizivala sankcije ni njemu, a ne daj Bože Srpskoj i njenom narodu i sve vrijeme, što je dokumentovano brojnim mojim izjavama, ističem da Dodika mora smijeniti narod, a opozicija iskoristiti sva demokratska sredstva da se to desi na izborima – napisala je Trivićeva.

Ona kaže da je Dodik najveća i najopasnija prijetnja po srpski narod, koji je ponizio, devastirano, raselio, razjedinio.

– On nikakav spasilac nije. Spas će biti kada on ode u političku prošlost. Obmana, manipulacija, laž, mogu da traju, ali imaju i svoj kraj. To svako treba da zapamti – navela je Trivićeva.