back button
reload

Sudbine

Građani potpisuju peticiju za hapšenje vozača kukavice "Spasio hiljade života, a sad gleda kako njegovom unučetu pale svijeće"

Ulica Marijane Gregoran i danas je blokirana zbog protesta građana koji su se na pješačkom prelazu gdje je stradao devetogodišnji dječak Stefan B. kada je na njega, njegovog mlađeg brata L. B. (4) i njihovog oca u nedjelju uveče naletio Lazar G. (38), koji je potom pobjegao sa mjesta nesreće.

Građani potpisuju peticiju za hapšenje vozača kukavice "Spasio hiljade života, a sad gleda kako njegovom unučetu pale svijeće"
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Građani potpisuju peticiju za hapšenje vozača kukavice kome je sramnom odlukom Prvog osnovnog suda dozvoljeno da se brani iz kućnog pritvora.

Blokirali su ulicu i istakli transparente putem kojih traže pravdu. Donose cvijeće i pale svijeće.

Danijela, jedna od učesnica protesta objašnjava da je najtužniji trenutak gledati kako djed koji je izgubio unuče potpisuje peticiju.

Pročitajte još

– Vidjela djeda koji je stajao, pitala sam da li bi potpisao peticiju, čovjek pada i kaže to je moje unuče. Tu bol, taj grč ja dok sam živa neću da zaboravim. Čovjek koji gleda u svijeće koje pale njegovom unučetu, a spasavao je ljude u Hitnoj pomoći, njegov sin je doktor u hitnoj pomoći, spasili su hiljade života – navodi ona.

Stanojla Terzić koja je došla iz Zemuna na Karaburmu da podrži protest ističe da ne može da vjeruje šta se dogodilo.

– Sve me je porazilo, ali mi građani ne znam šta treba da radimo. Ovo je 21. vijek. Zar neko misli da može da bude takav? Pa to je monstrum. Ja neću u dvorištu da zgazim ni bube, neka ih i stvarno tako mislim. Da nam djeca tako završavaju i ti jadni roditelji… Kakav će biti budući život tog jadnog oca… Da su djeca pretrčavala ulicu, nego su bila sa ocem… Nemam riječi, glas mi posustaje – priča Stanojla.

Miodrag Smiljanić koji živi i blizini, došao je da pruzi podršku, takođe. Ne poznaje porodicu ali se nijednog momenta nije premišljao da dođe, iako je imao operaciju prije deset dana.

Na protestu su došla i djeca sa kojom se nastradali dječak družio, piše Blic.