reload

Kultura

I ove godine veliko interesovanje za Banjaluka Fest: Rasprodat koncert Zdravka Čolića, sve manje ulaznica za ostale programe

Publika iz cijelog regiona i ove godine stiže u Banjaluku, na festival koji je za samo godinu dana postao onaj o kome se najviše priča i koji se željno iščekuje.

I ove godine veliko interesovanje za Banjaluka Fest: Rasprodat koncert Zdravka Čolića, sve manje ulaznica za ostale programe
FOTO: BANJALUKA FEST

Mjesec dana prije početka festivala rasprodat je koncert Zdravko Čolić Symphonic, kojim će 9. jula biti zatvoren ovogodišnji festival. Karata za ostale festivalske programe još uvek ima u manjim količinama.

FOTO: BANJALUKA FEST
FOTO: BANJALUKA FEST

Posebno interesovanje vlada za dolaskom španske muzičke dive Luz Kasal, koja će 8. jula prvi put nastupiti u Bosni i Hercegovini. Slušaoci s naših prostora zavoljeli su njene pjesme “Un ano de amor” i “Piensa en mi” iz filma Pedra Almodovara “Visoke potpetice”, ali i hit “Madrugadas” – špansku verziju pjesme “Pukni zoro”.

Prvi put na velikoj sceni Banjaluka Festa nastupiće i čuvena Josipa Lisac, koja će u pratnji vrhunskih muzičara izvesti svoje najveće hitove. Nakon dugih 13 godina uvijek savremena, snažna, jedinstvena umjetnica pred publikom na Kastelu potvrdiće zašto je smatraju kraljicom scenskog nastupa i nevjerovatne glasovne interpretacije.

Glamurozno otvaranje festivala, kada će crvenim tepihom prodefilovati naše najveće glumačke i muzičke zvijezde, biće u znaku Bajage i Instruktora i njihovog koncerta za rok grupu, orkestar i hor. Osmišljen pod dirigentskom palicom čuvenog Vojkana Borisavljevića ovaj nastup kojim su predstavili najveće hitove za 35 godina karijere svojevremeno je proglašen za koncert godine.

Svake večeri, nakon zvaničnog festivalskog programa uslijediće i posebno osmišljeni after party-ji kojima će moći da prisustvuju samo oni koji su obezbijedili svoje ulaznice za program Banjaluka Festa, koji se od 6. do 9. jula održava na Tvrđavi Kastel.

Svi programi dogodiće se u specifičnom ambijentu koncertne dvorane na otvorenom, sa sjedećom platformom koja garantuje vrhunski muzički ugođaj i VIP iskustvo za svakog posjetioca. 

Projekat se realizuje uz podršku kompanija MTEL, Coca-Cola, Carlsberg, Gorki list i mnogih druge.

M.S.